PSV O14 blijft in titelstrijd

Naast het eerste is ook de jeugd van PSV een belangrijk onderdeel van de club. Spelers worden opgeleid om uiteindelijk een mooie carrière te kunnen maken. Hieronder lees je hoe het de jeugdteams is vergaan.

PSV O13
Voor PSV O13 stonden er twee wedstrijden ingepland deze week. De eerste werd gespeeld in Enschede tegen FC Twente O13. De wedstrijd eindigde in een 1-1 gelijkspel. Qua speelbeeld was dat volkomen terecht. Echter maakte FC Twente vlak voor tijd de gelijkmaker . PSV O13 kwam via Sami Bouhoudane nog wel op voorsprong. Hier lees je het hele verslag van deze doordeweekse wedstrijd.

Het team van Hidde van Boven boekte in het weekend meer succes. Tegen FC Utrecht werd met 2-1 gewonnen. Het boog een 1-0 achterstand na rust om in een 2-1 overwinning. Dankzij doelpunten van Robin van Duiven en Joep Vermeulen bleven de drie punten in Eindhoven. Lees hier hoe de overwinning exact tot stand kwam.

PSV O14
PSV O14 kent een druk programma. Op woensdag speelde de ploeg de derde wedstrijd binnen een week tijd. Ditmaal werd er in Breda tegen NAC gespeeld. Voor PSV O14 was het belangrijk de drie punten te behalen in de strijd om het kampioenschap. Nadat de beginfase voor de thuisploeg was, kwam PSV naarmate de eerste helft vorderde beter in de wedstrijd. Dat leverde ook een doelpunt op via Jason van Duiven. Uiteindelijk scoorde ook Renzo Tytens nog en zo won PSV O14 met 2-0. Op deze pagina lees je het verslag van deze goede wedstrijd.

PSV O16
In Sittard trad PSV O16 aan tegen Fortuna. Met rust leek er niks aan de hand voor de O16. Op het scorebord stond een mooie 3-0. Mohamed Nassoh, Milan van de Riet en Ilyas Bougafer waren allen trefzeker. De tweede helft verliep anders dan de eerste. Het lukte Fortuna bijna om terug te komen in de wedstrijd. Gelukkig voor PSV O16 floot de scheidsrechter af voordat Fortuna de gelijkmaker kon maken. Daardoor won het met 3-2.

PSV O19
Voor aanvang van de wedstrijd was er een mooie steunbetuiging voor de zwaar geblesseerde Fodé Fofana. PSV O19 kreeg de hele wedstrijd kansen. Mees Kreekels was dan ook de gelukkige die mocht scoren. Toch werden het geen drie punten voor PSV O19. In de blessuretijd scoorde NEC uit het niets de 1-1. Volkomen onterecht moet PSV de punten delen. Klik hier voor het uitgebreide verslag.

Oranje O17

Joost de Schutter is met Nederland O17 doorgedrongen tot de halve finale van het Europees Kampioenschap O17. In de kwartfinale ontmoette Oranje onze Zuiderburen. In de 52ste minuut mocht De Schutter invallen. In de halve finale speelt Nederland tegen de winnaar van de wedstrijd Hongarije-Spanje. Voor de samenvatting klik je hier. De NOS zendt de wedstrijd op 16 mei live uit via een livestream op de website.