NAC JO14-1 logo

Renzo Tytens

Jason van Duiven

O14 boekt belangrijke zege

Woensdag stond de derde competitiewedstrijd in een week voor PSV O14 op het programma. Na de winst op AZ en het verlies bij ADO Den Haag, moest er vandaag gewonnen worden bij NAC Breda om nog mee te kunnen doen om het kampioenschap. Na een goede wedstrijd van PSV stond er na 70 minuten een 0-2 stand op het scorebord. Nu kan PSV zich op gaan maken voor de kraker tegen FC Utrecht en dit zal de finale van het jaar gaan worden.

NAC, dat fysiek veel sterker was dan PSV, begon beter aan de wedstrijd. De boys zijn schijnbaar onder de indruk van de lengte en het fysieke gestalte van de boys uit Breda. In de tweede minuut van de wedstrijd moest PSV-doelman Tijn Smolenaars dan ook al reddend optreden bij een grote kans voor NAC. Na een minuut of vijftien kwam PSV beter in de wedstrijd. Men begon te beseffen dat het niet de strijd aan moest gaan, maar gewoon moest voetballen en de bal rond moest gaan was daarin het wapen. In de 22e minuut kreeg PSV dan ook de beloning voor het goede wat het liet zien. PSV-back El Melliani meldde zich in het zestienmeter gebied van NAC en speelde de bal af naar Bars, die weer de vrijstaande Van Duiven wist te bereiken: 0-1. Hierna volgden nog enkele kansen voor PSV, maar de nauwkeurigheid ontbrak. Zo kon PSV gaan rusten met een kleine voorsprong.

In de tweede helft kwam NAC niet meer aan voetballen toe. Men probeerde het wel met lange ballen, maar de PSV-verdediging gaf vandaag geen krimp. PSV daarentegen ging steeds beter voetballen. Er waren enkele mooie aanvallen te zien aan Eindhovense zijde, al resulteerde dit niet in een doelpunt. Nicolaas Verkooijen, speler van PSV O13, die een geweldige wedstrijd speelde, was er nog het dichtst bij. Na een voorzet van Tytens kon Verkooijen net niet de bal binnenwerken bij de tweede paal. In de 43e minuut, na wederom een goede voorzet van El Melliani, was het bij de tweede paal Tytens die de bal uit een moeilijke hoek laag over de grond wist binnen te schuiven: 0-2.

Na deze overwinning zal volgende week zaterdag de wedstrijd bij FC Utrecht zijn. De nummer een en twee tegen elkaar. Bij winst zal PSV op de eerste plaats komen en heeft men alles weer in eigen hand. Maar dat het een moeilijke wedstrijd gaat worden is wel zeker. Daarna nog twee thuiswedstrijden tegen NAC en Ajax. Dus eerst resultaat halen in Utrecht en dan weer verder gaan kijken naar de volgende wedstrijd. Maar spannend wordt het wel.