Missie

Om de sportieve ambities van PSV te realiseren is de eigen jeugdopleiding, zeker gezien de Europese verhoudingen op financieel gebied tussen de grote voetballanden en Nederland, enorm belangrijk. De doelstellingen van het sinds 1 juli 2013 aangescherpte jeugdbeleid zijn voornamelijk gericht op de doorstroom van jeugdspelers naar de A-selectie van PSV.

De ontwikkeling van individueel talent staat binnen de PSV Academy voorop middels zes ontwikkelingspijlers, met intensieve persoonlijke begeleiding en gebruik makend van innovaties op alle mogelijke gebieden. Voor iedere speler is het een streven om zijn persoonlijke voetbal-plafond te behalen in een topsportomgeving, waar de PSV-cultuur wordt gewaarborgd binnen de speelwijze en een unieke manier van werken.

Het traject dat een speler binnen de PSV Academy doorloopt, kan worden ingedeeld in drie fases: onderbouw (opleiden op locatie) van O10 tot en met O12, middenbouw (O13 t/m O16) en het profplan vanaf O17. Elk fase heeft eigen accenten waarin de ontwikkeling van de speler centraal staat, gericht op de uiteindelijke doorstroom naar de A-selectie van PSV.