Stadionplattegrond

Plattegrond Philips Stadion

Plattegrond van het Philips Stadion

Rookvrij Philips Stadion
Het Philips Stadion is geheel rookvrij.

Beschikbare plaatsen
Het Philips Stadion heeft een capaciteit van 35.000 zitplaatsen. Van de ongeveer 30.000 beschikbare tribuneplaatsen voor PSV-supporters is het grootste deel uitverkocht met Seizoen Club Cards. Om deze reden zijn Eredivisiewedstrijden grotendeels uitverkocht. Als gevolg van de mogelijkheid tot resale voor seizoenkaarthouders verschilt het aanbod van beschikbare tickets continue.

Family Corner (vak UU)
De Family Corner is een tribune speciaal voor kinderen tot en met 14 jaar, waarop ook de ouders/begeleiders plaats kunnen nemen. Indien je graag met het gezin de wedstrijden van PSV wilt bezoeken, is deze tribune uitermate geschikt.
Vak UU is nagenoeg uitverkocht met Seizoen Club Cards, alle plaatsen die nog over blijven voor de losse verkoop zijn plaatsen met beperkt zicht.

Jongerenrang (vak ZZ)
De Jongerenrang is een tribune speciaal voor jongeren tot en met 17 jaar. Volwassenen kunnen geen PSV Seizoen Club Card aanschaffen voor deze tribune. Indien er nog voldoende plaatsen beschikbaar zijn op deze tribune bij een wedstrijd dan wordt een deel van dit vak verkocht als gewone tribuneplaatsen, dus ook voor volwassenen.

Flexibel bezoekersvak (vak MM)
PSV beschikt over een flexibel bezoekersvak (vak MM) dat uit twee aparte, afgeschermde delen bestaat van elk 800 stoelen. Afhankelijk van het aantal meereizende supporters van de bezoekende club is één van de twee vakken beschikbaar voor PSV-supporters. Dit PSV-vak is dan een ongenummerd zitvak en is afgeschermd van de bezoekende club. De prijs is gelijk aan de prijs voor tribune Oost en West. Per wedstrijd wordt bekeken of vak MM beschikbaar is voor PSV supporters, of dat de bezoekende club beide delen van het vak gebruikt. Indien vak MM voor PSV-supporters in gebruik wordt genomen, worden er maar 600 plaatsen verkocht omdat niet op alle stoelen het zicht optimaal is.

Sfeervakken
Om zoveel mogelijk sfeer in het stadion te creëren beschikt PSV sinds een aantal seizoenen over sfeervakken. De vakken U t/m Y in de eerste ring van de oosttribune zijn benoemd tot sfeervak. De vakken worden ongenummerd verkocht, wat betekent dat je niet over een vaste plaats beschikt. Bovendien is het toegestaan om gedurende de wedstrijd te staan voor je stoel. Het is niet toegestaan om te gaan staan op de trapopgangen.

Beperkt zicht plaatsen
Er bevindt zich (voor competitiewedstrijden) in het stadion een aantal plaatsen met beperkt zicht. De volgende plaatsen hebben beperkt zicht:

Vak Rij Stoel(en)
GG 27 t/m 41 90 t/m 110
42 88 en 89
JJ 24 t/m 34 1 t/m 6
KK 24 t/m 34 20 t/m 28
UU 24 t/m 27 1 t/m 10
27 t/m 44 83 t/m 104
30 t/m 44 1 t/m 35
WW 24 t/m 34 1 t/m 6
XX 24 t/m 34 20 t/m 28
ZZ 30 t/m 42 1 t/m 23

Via PSV.nl/tickets worden automatisch per rij de beste stoelen als eerste verkocht indien je kiest voor de optie 'best beschikbaar'. Beperkt zicht plaatsen hebben op PSV.nl/tickets de kleur geel.