PSV wil ieder jaar een serieuze gegadigde zijn voor het kampioenschap van Nederland, heeft UEFA Champions League-ambities en streeft naar een topsportklimaat met professionaliteit op en rond het veld.

Om deze doelstelling te realiseren is de eigen jeugdopleiding, zeker gezien de Europese verhoudingen op financieel gebied tussen de grote voetballanden en Nederland, enorm belangrijk. Het belangrijkste streven van de PSV Jeugdopleiding blijft de ontwikkeling van individueel talent. Vanzelfsprekend kan een talent zich pas optimaal ontwikkelen in een professionele omgeving op het hoogste niveau. De doelstelling van het verscherpte jeugdbeleid is om gemiddeld jaarlijks twee spelers aan de A-selectie van PSV te kunnen afleveren. De opleidingselftallen worden door ervaren en hoog gekwalificeerde jeugdtrainers getraind en begeleid. Ook de medische staf is uitstekend op haar taak berekend en innovatieve trainingsmethodes worden toegepast. Hierdoor is PSV in staat om jeugdspelers optimaal te begeleiden naar het betaald voetbal.

Een ander speerpunt van beleid bij PSV is de scouting. Zowel regionaal, nationaal als ook internationaal zijn de scouts van PSV actief. Via een uitgebreid netwerk van tipgevers en uitstekende contacten met internationaal opererende voetbalmakelaars heeft PSV een goede basis om talenten te ontdekken. Het gegeven dat jonge talentvolle spelers bij PSV een kans krijgen om zich op Europees niveau te presenteren, is een pre om voor PSV te kiezen. Door een moderne, klantvriendelijke accommodatie en vele eigentijdse voorzieningen wordt met succes gestreefd naar sterke binding met de eigen clubsupporters en andere wedstrijdtoeschouwers. PSV versterkt haar externe uitstraling door commerciƫle partnerships met ondernemingen en instellingen van nationale en internationale allure, daarbij ondersteund door een eigen crossmediaal platform.