Organisatiestructuur

De Eindhovense Voetbalvereniging PSV (Philips Sport Vereniging) werd opgericht op 31 augustus 1913 en groeide uit tot een voetbalvereniging met zowel een amateur- als jeugdafdeling. In 1954 werd daaraan een afdeling betaald voetbal toegevoegd. In verband met het toegenomen (financiële) belang van het betaald voetbal werd in 1984 de Stichting PSV Voetbal opgericht. In deze Stichting werd het betaald voetbal en de daarbij behorende assets ondergebracht onder verantwoordelijkheid van een Stichtingsbestuur. Op 1 juli 1999 werd PSV N.V. opgericht. Hierin werd het betaalde voetbal overgenomen van de Stichting (vanaf dat moment aandeelhouder van de NV) en het jeugdvoetbal van de vereniging (vanaf dat moment uitsluitend amateurvoetbal en met een 'golden share' in de N.V.).

Directie PSV N.V.

De algehele verantwoordelijkheid voor de dagelijkse leiding van PSV N.V. ligt bij de Algemeen Directeur, de heer M.W. (Marcel) Brands. De directie bestaat verder uit Financieel Directeur de heer J. (Jaap) van Baar, Commercieel Directeur de heer F. (Frans) Janssen en Directeur Voetbalzaken, de heer E.L. (Earnest) Stewart.

Raad van Commissarissen PSV N.V.

De Raad van Commissarissen van PSV N.V. heeft een adviserende en toezichthoudende rol. De RvC van PSV bestaat uit:

De heer H.W.M. (Robert) van der Wallen - oprichter en voormalig CEO BrandLoyalty International (Voorzitter)
De heer P. (Paul) Verhagen, CFO van ASM en voormalig CFO executive VP van Philips Lighting en financieel directeur bij Fugro.
Mevrouw I.C.D.Y.M. (Ingrid) Wolf-De Jonge, voorzitter Haaglanden Medisch Centrum.
De heer F. (Frank) Arnesen, voormalig speler, assistent-trainer en technisch manager van PSV.
De heer K. (Klaas) Dijkhoff, voormalig Lid van de Tweede Kamer der Staten-Generaal.

Stichting PSV Voetbal

De stichting PSV Voetbal beheert de aandelen van PSV N.V., met uitzondering van één bijzonder aandeel dat de Eindhovense Voetbalvereniging PSV heeft. Het bestuur van de stichting PSV Voetbal:

De heer E. (Eric) van Schagen (Voorzitter)
De heer W. (Willem) van der Leegte
Mevrouw C. (Carolien) Angevaren
De heer J. (Jan) Mengelers
De heer H.J.G. (Harry) Hendriks

De Eindhovense Voetbalvereniging PSV

Voorzitter en secretaris van de Eindhovense Voetbalvereniging PSV - het oorspronkelijke clublichaam, opgericht in 1913 - is de heer R.W.J.P.M. (Ron) Verkerk. Penningmeester is de heer B. (Bart) Hunnekens. Voorzitter van de PSV Jeugdcommissie is de heer O. (Onno) van Nielen. Voorzitter van de PSV Amateurcommissie is de heer K. (Kees) Raaijmakers. Zij vormen samen het Algemeen Bestuur van de Eindhovense Voetbal Vereniging PSV.

Behalve de PSV A-selectie, PSV Vrouwen en Jong PSV brengt PSV in het seizoen 2023-2024 de volgende teams in het veld: PSV O18, PSV O17, PSV O16, PSV O15, PSV O14, PSV O13, PSV O12, PSV O11, PSV O10, Jong PSV Vrouwen en PSV MO16.