1-1
7 mei, 16:30
FC Twente JO13-1 logo

PSV O13 speelt gelijk na laat tegendoelpunt

Op bezoek bij FC Twente heeft PSV O13 een gelijkspel behaald. Na twee doelpunten in de tweede helft stond uiteindelijk een 1-1 eindstand op het bord. Op basis van het veldspel was dit een terechte uitslag, echter deden de Eindhovenaren zichzelf tekort door een laat tegendoelpunt te incasseren.

Na een rommelige openingsfase, waarin beide ploegen veel balverlies leden, pakte Twente langzaamaan het initiatief. Mede door een sterke Eindhovense defensie lukte het de Tukkers echter niet gevaarlijk te worden. PSV loerde op de counter en werd via Jayden Ettienne gevaarlijk, maar de ingevallen rechtsbuiten wachtte te lang met zijn schot. Zodoende gingen beide ploegen de rust in met de brilstand.

Vijf minuten na de rust kwam PSV op voorsprong. Een lange bal van achteruit belandde bij Sami Bouhoudane, die een sprintduel won van zijn directe tegenstander. De spits bleef rustig, passeerde ook de doelman en kon de bal kalm in het lege doel schuiven. Na de openingstreffer vergat PSV door te drukken. De ruimtes in de Twente-defensie waren groot, echter waren de Eindhovenaren te onzorgvuldig om dit uit te spelen. In de blessuretijd kreeg PSV hiervoor de deksel op de neus. Een voorzet van de rechterkant werd in drie instanties binnengewerkt, waardoor Twente en PSV in extremis de punten deelden.

Aanstaande zaterdag staat de volgende wedstrijd voor PSV O13 op het programma. De Eindhovenaren spelen dan thuis tegen FC Utrecht.

Daan van de Brande; Thijs Jansen, Michael Bresser, Wessel Kuhn, Raf van de Riet (28/Jayden Ettienne, 41/Gino Verhulst); Zaid El Bakkali, Joep Vermeulen, Samuel Gomez (54/Robin van Duiven); Eus Waayers, Robin van Duiven (30/Sami Bouhoudane), Julian van Esdonk (30/Joep Willems).