FC Utrecht JO13-1 logo

Joep Vermeulen

Robin van Duiven

PSV O13 toont veerkracht en verslaat FC Utrecht

Op de eigen Herdgang heeft PSV O13 een overwinning geboekt. Na een 0-1 ruststand herstelde de ploeg zich na de pauze en boekte het een 2-1 zege.

PSV begon niet goed aan de eerste helft en kreeg daarvoor al snel de rekening gepresenteerd. Een diepe bal vanuit de Utrecht-defensie werd goed gecontroleerd door de spits en leep binnen gelobt. De Eindhovenaren hadden het lastig met het spel van FC Utrecht en mochten blij zijn dat het niet direct 0-2 werd. Een speler van Utrecht ging vrij op doel af, maar een sterk blok van Michael Bresser zorgde ervoor dat de marge slechts één bleef. Na twintig minuten kwam PSV beter in de wedstrijd. Dit leverde ook direct kansen op, maar Eus Waayers en Jayden Ettienne hadden hun vizier niet op scherp staan. Zodoende gingen beide teams rusten met een 0-1 tussenstand.

Ook na de thee ging PSV door met het creëeren van kansen. Zo kregen Eus Waayers, Robin van Duiven en Jayden Ettienne in dezelfde aanval een kans, maar telkens stond de doelman van FC Utrecht in de weg.  Na tien minuten was hij echter kansloos op een schot van Robin van Duiven. De spits kreeg de bal aangespeeld van Jayden Ettienne en schoof de bal beheerst in de verre hoek. Vijf minuten later was het opnieuw raak. Na een afgeslagen corner eindigde de bal, op 25 meter van het doel, voor de voeten van Joep Vermeulen. De middenvelder aarzelde niet schoot de bal strak in de kruising. Na deze 2-1 kreeg PSV kansen op meer, echter werden deze mogelijkheden niet benut. Na een uur spelen stond dan uiteindelijk ook een 2-1 uitslag op het bord.

Een goede en verdiende overwinning dus voor PSV O13, dat rustig bleef na een achterstand en zich goed herstelde in de tweede helft. Aanstaande dinsdag speelt de ploeg de laatste thuiswedstrijd van het seizoen, als Ajax op bezoek komt.

Daan van de Brande; Thijs Jansen, Michael Bresser, Wessel Kuhn, Raf van de Riet; Joep Vermeulen, Nicolas Verkooijen, Samuel Gomez; Jayden Ettienne (39/Joep Willems, 54/Gino Verhulst), Robin van Duiven (44/Julian van Esdonk), Eus Waayers.