Blik op De Herdgang: Van Duiven maakt er drie

Naast het eerste elftal van PSV kwamen er afgelopen weekend ook verschillende jeugdteams in actie. Hoe verging het die ploegen? Je leest het in Blik op de Herdgang.

PSV O19 revancheert zich van topper
Voor PSV O19 was het een drukke week. Dinsdag speelde de nog ongeslagen ploeg van trainer Ruud van Nistelrooij de topper tegen het eveneens ongeslagen Ajax. PSV verloor met 4-2, maar revancheerde zich afgelopen weekend prima. Op bezoek bij ADO Den Haag werd het 1-4 door goals van Nigel Thomas, Olivér Horváth, Sekou Sidibe en Yorbe Vertessen. Hier vind je een fotoverslag van die wedstrijd.

O15 wint bekertopper, maar verliest in competitie
Ook PSV O15 had een dubbel programma deze week. Dinsdagmiddag stond er op Varkenoord een spannend bekerduel op het programma: Feyenoord - PSV. Beide ploegen troffen elkaar twee weken terug ook al in de competitie, toen werd het 1-1. Ditmaal trokken de Eindhovenaren aan het langste eind. PSV kwam al na een minuut met 1-0 achter, maar door doelpunten van Iggy Houben, Jesper Uneken en Shi-jon Marina verzekerde de ploeg van Edwin de Wijs zich voor de volgende bekerronde. De tegenstander daarin is het Amsterdamse AFC. Hier lees je meer over Feyenoord – PSV.

Vier dagen later wist PSV de zege in een knotsgek duel geen goed vervolg te geven. Op De Herdgang verloren de Eindhovenaren met 3-4 van de leeftijdsgenoten van Vitesse. PSV liep al direct achter de feiten aan, want na vijf minuten spelen stond het al 0-2. Die achterstand kwamen ze niet meer te boven. Iggy Houben, Chahid El Allachi en Jesper Uneken scoorden voor PSV.

PSV O13 loopt tegen eerste nederlaag aan
Na twee overwinningen op rij en een afgelaste wedstrijd vorige week nam PSV O13 het zaterdag in eigen huis op tegen Ajax O13. Een echte topwedstrijd, met helaas een minder topresultaat. Het werd 2-3 en namens PSV scoorden Samuel Gomez van Hoogen en Nicolas Verkooijen.

Hattrickheld Van Duiven bij PSV O14
Een op papier gemakkelijke wedstrijd voor PSV O14 tegen de leeftijdsgenoten van FC Twente werd met 4-1 in Eindhovens voordeel beslist. Jason van Duiven speelde vorig seizoen nog voor de Tukkers, maar liet in het duel tegen zijn oude ploeg zien waarom PSV hem gekocht heeft. Na ongeveer een half uur spelen maakte hij in drie minuten tijd een loepzuivere hattrick. Khaled Razak maakte de andere treffer.

PSV O16 zakt door het ijs en verliest

Voor PSV O16 was het een weekend om snel te vergeten. De ploeg van trainer Adil Ramzi verloor met 4-2 van FC Volendam, dat veel feller en geconcentreerder voor de dag kwam. Namens PSV wisten Milan van de Riet (penalty) en Jenson Seelt te scoren. Een uitgebreider wedstrijdverslag lees je hier.