29 september, 11:00
FC Twente JO14-1 logo

3x
    Jason van Duiven

Afgelopen zaterdag was FC Twente te gast op De Herdgang voor de competitiewedstrijd tegen PSV O14. Kijkende naar de ranglijst, zou deze tegenstander geen probleem mogen zijn voor het team van Vincent Heilmann. Op papier lijkt de overwinning van 4-1 dan ook makkelijk behaald, maar Twente gaf toch veel meer weerstand als verwacht.

Heb bleek al snel wat de bedoeling van FC Twente was. Heel compact spelen, de ruimtes klein maken en van daaruit er snel uit komen. PSV begint goed, wat resulteerde in een doelpunt in de 5e minuut.  Nadat Michon Roelofs, Tim van de Heuvel weet vrij te spelen, is het op zijn beurt Tim die Khaled Rhazak ziet staan en deze kan makkelijk binnen tikken. Na deze snelle openingsgoal kruipt Twente uit zijn schulp en laat zien ook goed te kunnen voetballen. Maar de kansen die ze krijgen worden niet benut, Bart Hamers de PSV-goalie staat elke keer weer goed opgesteld. Dus ondanks de kansen weet Twente niet te scoren. In de 27e minuut begint dan de Jason van Duiven show. De speler die afgelopen seizoen nog bij Twente speelde was er op gebrand om te laten zien waarom PSV hem gehaald heeft. In drie minuten tijd weet hij een zuivere hattrick te scoren. Na een goede voorzet van Tim in de 27e minuut weet Jason goed te scoren met het hoofd. Eén minuut later geeft Emir Bars een diepe bal op Jason, die één op één met de doelman koel blijft en de bal tegen het netje schuift. Weer één minuut later is Jason sneller als iedereen als de bal in een niemandsland valt achter de verdediging, vanaf 30 meter rolt de bal het doel in. Weer een minuut later probeert het Jason nog met een vrije trap, maar nu gaat de bal net naast. Maar de PSV boys kunnen gaan rusten met een 4-0 voorsprong.

In de tweede helft zijn er voor beide teams kansen maar wil de bal er maar niet in. In de laatste minuut van de wedstrijd krijgt FC Twente dan toch zijn verdiende doelpunt. Door onzorgvuldig verdedigen van PSV kan Twente dan toch scoren.

Al met al een redelijke wedstrijd van PSV. Maar de grote man op het veld was toch wel Jason, die het verschil vandaag duidelijk maakte. Het probleem wat dit team vorig seizoen had met scoren is nu opgelost met de aanwinst van Jason en bij Twente was duidelijk waar het aan ontbrak, scorend vermogen. En dat scorend vermogen loopt nu bij PSV.