3. Doelpunt

Shi-jon Martina
  4. Wedstrijdverslag

Het verslag

In een tussenronde voor de bekercompetitie stond op deze dinsdagmiddag welgeteld één wedstrijd op het programma. En niet zo maar eentje. Het lot had namelijk PSV aan Feyenoord gekoppeld. Anderhalve week geleden stonden beide teams ook al tegenover elkaar op Varkenoord. In een wedstrijd met twee gezichten, de eerste helft een dominant PSV en de tweede helft een beter Feyenoord, eindigde de wedstrijd in 1-1. Welke ploeg zal zich weten te plaatsen voor de volgende bekerronde?

De start van PSV was allerbelabberdst. Al na één minuut kwam het met 1-0 achter. Een voorzet over PSV's rechterzijde kwam aan de overkant uit waarna de Rotterdamse rechtsbuiten de achterlijn haalde, de bal terugtrok waarna een Feyenoorder de bal in de verre hoek trapte. PSV had het lastig, erg lastig en had geluk dat een hard schot in de zesde minuut net over ging. PSV kwam maar niet aan voetballen toe. Leed snel balverlies en kwam niet voor het vijandelijke doel. Volledig uit het niets kwam PSV in de 23e minuut langszij. Iggy Houben ging op links goed door en bediende Shi-jon Martina die goed de 1-1 binnenschoof. Vlak voor rust zette PSV de wedstrijd helemaal op zijn kop toen het zijn tweede kans meteen in een treffer wist om te zetten. Ditmaal waren de rollen omgekeerd, want Shi-jon verzorgde de assist op Iggy. Wat een efficiency! Twee kansen, twee doelpunten ...

Na rust kwam PSV al snel bijna op 1-3. Een geweldige voorzet van Julian Kuijpers belandde bij Jaivy Lourens die met een volley de onderkant van de lat teisterde. De terugkomende bal werd door Sven Simons hard ingeschoten, maar de bal werd net voor de lijn weggetrapt. Een minuut later moest doelman Rick Jonkers handelend optreden bij een afstandsschot. Hij kon er nog net een hand tegenkrijgen, waarna de toegesnelde Feyenoord spits dacht te kunnen scoren, maar aanvoerder Luc Netten kon nog net redding brengen. Het spel golfde inmiddels op en neer en een echte bekerwedstrijd ontstond zo. Feyenoord ging op jacht naar de gelijkmaker en PSV kreeg daardoor voorin meer ruimte. PSV kwam halverwege de tweede helft goed weg nadat eerst een Rotterdamse treffer vanwege buitenspel geannuleerd werd, en even later een schot binnenkant paal weer het veld inkwam. PSV had ook de pech toen Iggy net niet wist te profiteren van een glijpartij van de Feyenoord doelman. In de 66e minuut gooide PSV het duel in het slot. De ingevallen Chahid el Allachi stuurde de ook ingevallen Ruben van Bommel de diepte in die vervolgens de óók ingevallen Jesper Uneken bereikte die knap de 1-3 binnenschoof. In de laatste minuut werd een PSV treffer ook wegens buitenspel afgekeurd, maar dat mocht de pret niet drukken toen de scheidsrechter affloot.

Een knappe overwinning van PSV, dat na de wedstrijd zelf de loting voor de volgende ronde mocht doen. Captain Luc Netten zorgde ervoor dat PSV naar Amsterdam mag. AFC is namelijk de volgende tegenstander.