FC Volendam JO16-1 logo
PSV O16 logo

Jenson Seelt

PSV zakt door het ijs in Volendam

Als er een ondergrens bestaat dan zakte PSV daar zaterdag jl. in Volendam nadrukkelijk doorheen. Waar het team de laatste wedstrijden telkens een slechte eerste helft wist te compenseren met een goede tweede, was de gehele wedstrijd zaterdag ver onder de maat en kreeg PSV een lesje in wedstrijdmentaliteit en bezieling van Volendam, dat volkomen verdiend wist te winnen.

Het enige opwindende dat zaterdag in het stadion van Volendam gebeurde, was dat de trainer van het eerste net voor aanvang van de wedstrijd werd ontslagen. Aangeslagen waren de Volendammers daardoor bepaald niet, vanaf minuut één werd PSV onder druk gezet, was Volendam gevaarlijk met name in de omschakeling en won het op basis van inzet en wilskracht vrijwel alle duels. In de 18e minuut vertaalde de ploeg dat in een verdiende voorsprong, toen een vrije trap van dichtbij ongehinderd werd binnengekopt. Na een vroege tactische wissel wist PSV in de 30e minuut toch langszij te komen toen Milan een wegens een handsbal toegekende penalty onberispelijk binnenschoot, 1-1. Hoewel de ingevallen Jasper vlak voor rust in de rebound bijna de 1-2 binnenschoot na een goede redding van de keeper op een kopbal van Jenson uit een vrije trap, was het Volendam dat met een voorsprong de kleedkamer in ging door in de blessuretijd van de 1e  helft maximaal te profiteren van Eindhovens balverlies en de 2-1 binnen te schieten.

Een heel slecht moment voor PSV dat toch al totaal niet in de wedstrijd zat, en Volendam deelde nog een tik aan de O16 uit door al binnen een paar minuten na de aftrap van de tweede helft de 3-1 te maken, wederom uit een vrije trap die van dichtbij werd binnengekopt. Even leek PSV terug in de wedstrijd te komen toen Milan in de 69e minuut na een goede individuele actie van Ilyas afrondde, maar de scheidrechter keurde de goal nota bene op aangeven van de Volendamse grensrechter af wegens buitenspel, ten onrechte nu de inzet van de linkerspits door een Volendamse verdediger werd geblokt en daarna bij de spits terecht kwam. Een paar minuten later besliste Volendam de wedstrijd definitief met een goal die het wedstrijdbeeld bij uitstek typeerde. Na een snelle omschakeling doken 2 Volendammers volledig vrij op voor keeper Jules, die eenvoudig werd uitgetikt en de bal alleen nog uit het net kon halen. Geheel voor de statistieken kopte Jenson in de blessuretijd nog de 4-2 binnen uit een corner van Mo.

Hoewel de trainer voor het gevaar daarvan in de bespreking nog waarschuwde, kon PSV de weelde van de ruime overwinning in de laatste wedstrijd tegen FC Utrecht niet dragen. Afgetroefd op alle fronten door het kwakkelende Volendam, dat de laatste vier wedstrijden op rij had verloren. Komende zaterdag speelt O16 om 11:30 uur thuis tegen AZ.

Jules Janssen; Cel Teunen (’20 Jasper Huijzer) - Jenson Seelt - D’Leanu Arts - Nawaaz Landveld; Dylan Hopman (’47 Dyon Dorenbosch) - Joep Kluskens (‘45 Mo Nassoh) - Mylian Jimenez ©; Naïm Matoug - Milan van de Riet - Ilyas Bougafer.