Blik op De Herdgang: PSV O19 pakt volle buit

Naast het eerste is ook de jeugd van PSV een belangrijk onderdeel van de club. Spelers worden opgeleid om uiteindelijk een mooie carrière te kunnen maken. Hieronder lees je hoe het de jeugdteams is vergaan.

PSV O13
In Volendam trad PSV O13 aan voor de halve finale van de beker. De wedstrijd begon spectaculair. Eerst was het PSV dat het aluminium trof en een minuut later was het Volendam dat bal op lat schoot. Kort daarna was het raak voor de jongens in het oranje. Lang konden zij daarvan niet genieten. Meteen uit de aftrap scoorde Robin van Duiven via een stafschop de 1-1 binnen. De tweede helft was PSV O13 de betere partij, maar het verloor toch door een fout achterin. Zo is PSV O13 uitgeschakeld in de beker. Voor het uitgebreide verslag van deze spannende wedstrijd, klik je hier.

PSV O17
Naast de O13, speelde ook PSV O17 de halve finale in de beker. Zij ontmoetten Feyenoord O17. Al na een kwartier stond PSV met 2-0 achter. Dit was ook de ruststand. Na de thee zette PSV meer druk en ging het opzoek naar doelpunten. Via Mathijs Tielemans maakte de O17 nog wel de aansluitingstreffer, maar verder kwam het niet.

Tijd om lang na te denken over de nederlaag was er niet, want zaterdag kwam Ajax naar De Herdgang toe. Helaas kwam PSV O17 niet goed voor de dag. Een zware nederlaag was het resultaat: 1-4. Wel wist Jason Pigmans nog het doel te raken. Hier lees je het hele verloop van de wedstrijd.

PSV O15
Voor de tweede keer in tien dagen tijd kruiste de wegen van Ajax O15 en PSV O15 elkaar. PSV begon slordig waarna Ajax de 1-0 kon maken. Al snel trok Iggy Houben de stand gelijk. In de twintigste minuut kwam Ajax echter opnieuw op voorsprong: 2-1. Dit was tevens de ruststand. Na rust werd PSV O15 gevaarlijker. Dat resulteerde uiteindelijk in de 2-2. Opnieuw was het Iggy Houben die raak schoot. PSV ging nog opzoek naar de derde treffer maar die kwam er niet meer. Meer lezen over dit duel? Klik dan hier.