Ajax AFC JO17-1 logo

Jason Pigmans
  2. Wedstrijdverslag

Offday voor PSV O17

In een week waarin alleen maar topwedstrijden op het programma stonden, twee keer Feyenoord-uit en Ajax-thuis, moesten we ons laten zien. De eerste klapper uit bij Feyenoord was werkelijk een streling voor het oog. Zaterdag was het tijd voor het duel tegen Ajax. In de Eredivisie hebben ze het vaak over de term ‘door het ijs zakken’. En helaas wisten wij na de eerste helft wat dat betekende. Vanaf het begin liep er niets zoals er van tevoren werd afgesproken. Ajax moest zich in een speeltuin gewaand hebben, zoveel vrijheid kregen ze om hun spelletje te spelen. Geen dekking, te veel vrijheid, geen duels en wat het ergste was, we maakten zelfs geen overtredingen. Dit wil niet zeggen dat je iedereen moet gaan schoppen, maar je mag wel laten zien dat je thuis speelt en dat je vol de strijd aan gaat. Na een half uur keken we tegen een 0-4 achterstand aan. Dat is dus wat je noemt ‘door het ijs zakken’, en niet zo’n beetje ook.

In de rust volgde er een donderpreek in de kleedkamer en moesten we uit een ander vaatje tappen in de tweede helft. De O17 begon te vechten en dat resulteerde in een betere helft, waarin Pigmans het enige doelpunt maakte. De wedstrijd eindigde in 1-4. Het positieve van dit verhaal is dus dat de tweede helft in ieder geval gewonnen werd.

Dinsdag komt Vitesse op bezoek en dan moeten we laten zien dat dit dus echt een incident was.

Strijbosch, Puts (41/Deyonghe), Arts, Matuta, Landfeld (41/Lonwijk), De Schutter, Tielemans (57/Hopman), Jimenez, Pigmans, Matoug (41/Beumer), Van de Riet (75/Huijzer).