2-1
10 april, 18:30
FC Volendam JO13-1 logo

PSV O13 verliest halve finale KNVB Beker

Na een spannende halve finale is PSV O13 uitgeschakeld in de KNVB Beker. In en tegen Volendam trokken de gastheren met 2-1 aan het langste eind. Een onnodige nederlaag, omdat de Eindhovenaren beter kunnen spelen dan ze lieten zien.

De wedstrijd was pas vier minuten oud toen beide teams al een enorme kans hadden gemist. Namens de Eindhovenaren trof Brian van den Boogaard de lat uit een corner, iets wat de spits van FC Volendam een minuut later herhaalde. De derde grote kans, en de tweede voor Volendam, was wel raak. Daan van de Brande kon een afstandsschot van buiten de zestien niet goed verwerken, waarna een Volendam-aanvaller simpel kon scoren. PSV liet zich niet uit het veld slaan en kwam direct vanaf de aftrap weer op gelijke hoogte. Na een duel in het strafschopgebied kreeg Eus Waayers een penalty van de scheidsrechter, die door Robin van Duiven eenvoudig werd binnen geschoven. Na deze kansenregen ging het niveau wat naar beneden: de O13 kon moeilijk grip krijgen op het felle spel van Volendam en was in balbezit te onrustig om goede kansen te creƫeren. Met een 1-1 tussenstand zochten de teams de kleedkamer op.

In de tweede helft kreeg PSV meer controle over de wedstrijd. De duels werden gewonnen en er werden meer kansen gecreƫerd. Zo was Brian van den Boogaard opnieuw gevaarlijk uit een corner, schoot Robin van Duiven van dichtbij over en was Eus Waayers van afstand gevaarlijk. Aan de andere kant bleef het opletten op de twee snelle aanvallers van Volendam. Vlak voor tijd ging dit mis. PSV werkte de bal achterin niet goed weg, waardoor de spits van de gastheren in balbezit kwam. Met een laag schot maakte hij het beslissende doelpunt.

Een onnodige nederlaag dus voor PSV O13, waardoor de ploeg uitgeschakeld is in de beker. De Eindhovenaren kwamen niet in hun spel en sprongen niet goed genoeg om met de kansen die het kreeg. Komende weken speelt de ploeg van Hidde van Boven geen competitiewedstrijden, maar staan er twee mooie en leerzame toernooien op het programma in Spanje en Engeland. De eerstvolgende competitiewedstrijd is pas in mei, als Vitesse op bezoek komt op De Herdgang.

Daan van de Brande; Thijs Jansen, Brian van den Boogaard, Wessel Kuhn, Raf van de Riet; Joep Vermeulen, Zaid El Bakkali (31/Joep Willems), Samuel Gomez; Jayden Ettienne, Robin van Duiven, Eus Waayers.