Steun PSV in Amsterdam, verkoopinfo Johan Cruijff Schaal

Steun PSV in Amsterdam, verkoopinfo Johan Cruijff Schaal
3 min

PSV strijdt op zaterdag 27 juli in Amsterdam met Ajax om de Johan Cruijff Schaal. Steun jij PSV in de jacht op de openingsprijs van het seizoen? De kaartverkoop voor supporters van PSV start donderdag.

Voorrangsverkoop
Supporters met 3 of meer loyaliteitspunten kunnen vanaf donderdag 09.00 uur een ticket voor € 32,- kopen. Je kunt per persoon één toegangskaart kopen via je eigen PSV Club Card. Je hoeft voor deze wedstrijd niet in het bezit te zijn van een PSV Uitkaart. De kaarten zijn persoonsgebonden en dus niet overdraagbaar. Seizoen Club Cards op bedrijfsnaam zijn uitgesloten van het kopen van kaarten. Op maandag 1 juli om 09.00 uur kunnen alle PSV Club Cardhouders een ticket kopen.

4.400 kaarten beschikbaar 
Omdat de kampioen sinds 2017 gastheer is van het duel om de Johan Cruijff Schaal zijn voor deze wedstrijd in totaal 4.400 kaarten beschikbaar voor PSV-supporters. De autoriteiten in Amsterdam en de KNVB hebben voor hen een aantal voorwaarden opgesteld op het gebied van verkoop en vervoer. De eerste 1.400 kaarten zijn enkel beschikbaar per treincombi en zijn beschikbaar voor het uitvak van de ArenA. De 700 kaarten die daarna worden verkocht zijn voor een buscombi. Dit is omdat de capaciteit van het uitvak in de ArenA 2.100 plaatsen bedraagt. Wanneer deze allemaal verkocht zijn dan worden de buscombikaarten in de overige vakken verkocht. Deze vakken bevinden zich naast het uitvak.

Afspraken
“We beseffen dat dit voor onze fans niet de meest gunstige verkoop- en vervoersregeling is”, verduidelijkt algemeen directeur Toon Gerbrands. “Echter wordt hiermee wel voldaan aan de afspraken die met alle clubs en de KNVB zijn gemaakt. Gezien de uitverkochte uitvakken in de Eredivisie afgelopen seizoen, hopen we dat we bij de eerste officiële uitwedstrijd van het nieuwe seizoen ook weer op massale belangstelling kunnen rekenen.”

De regeling sinds 2017  
In overleg met de clubs en de KNVB is de opzet van de Johan Cruijff Schaal een aantal jaren geleden gewijzigd. Voorheen betrof het een wedstrijd op neutraal terrein, weliswaar in de ArenA, maar kregen beide clubs dezelfde hoeveelheid kaarten aangeboden gelegen op de eerste ring achter het doel. Sinds 2017 jaar wordt de wedstrijd gespeeld in het stadion van de landskampioen en is de bezoekende club dus als uitspelende club te gast. Hiervoor is in eerste instantie vijf procent van de stadioncapaciteit beschikbaar waar het reguliere uitvak onderdeel van uitmaakt. Daarnaast geldt er voor de thuisspelende club een inspanningsverplichting om de capaciteit bij voldoende interesse te verhogen naar tien procent, zoals PSV vorig seizoen als landskampioen deed richting bekerwinnaar Feyenoord.

Klik hier voor de volledige verkoopinformatie.