OldStars-interland prooi voor Duitsers

Artikel
OldStars-interland prooi voor Duitsers

Een mengelmoes van Nederlands en Duits steeg woensdagmiddag op de PSV Foundation Academy in Tongelre boven het gelach van de OldStars uit. Op het jaarlijkse internationaal OldStars-toernooi van de PSV Foundation won Duitsland de eerste officieuze OldStars-interland van Oranje.

Primeur
De interland was een primeur op het toernooi, waarin verschillende OldStars-teams uit Nederland en Duitsland het voor de tweede keer dit seizoen tegen elkaar opnamen. Dat FC Twente uiteindelijk met de overall-prijs aan de haal ging, was van secundair belang. Het ging er vooral om het spel dat voor vitaliteit onder ouderen zorgt en eenzaamheid onder 60-plussers tegen moet gaan, te promoten.

Het toernooi biedt deelnemers een gezellige dag, kameraadschap en sportiviteit. Zo’n honderd ouderen kwamen woensdag bijeen in Eindhoven. Allen vertegenwoordigden ze een professionele voetbalclub, zoals PSV, Vitesse, Twente, Bayer Leverkusen en Werder Bremen die het initiatief de afgelopen jaren omarmt hebben. Een fotoverslag van het toernooi, waar oud-PSV'ers Willy van der Kuylen en Harry Lubse ook bij aanwezig waren, vind je hier.

Eigen regio  
Het doel is dat de teams van de ‘profclubs’ na een jaar doorstromen naar een amateurclub in de eigen regio, waar net als bij bijvoorbeeld PSV Walking Football wordt gespeeld. Een vorm van lopend voetbal, geschikt voor ouderen. Woon jij in de regio Eindhoven, ben je 60-plusser en wil je komend seizoen ook voetballen bij PSV? Schrijf je dan in voor PSV OldStars. Het team is namelijk op zoek naar nieuwe leden voor komend seizoen.

Inschrijven     
De PSV OldStars beoefenen een heel seizoen lang, onder professionele begeleiding van de PSV Foundation, Walking Football. Walking Football (wandelvoetbal) is een variant van voetbal, waarbij balanceren, coördinatie, kracht en reactievermogen wordt getraind. Gezelligheid, samenzijn en werken aan een goede gezondheid staan centraal. De kosten zijn € 130,- per jaar voor 40 trainingen.

Inschrijven kan hier.