PSV OldStars

Bewegen is gezond. Dat weten we allemaal. Wie beweegt, heeft minder kans op onder andere hart- en vaatziekten, diabetes én eenzaamheid. Om ouderen die steeds langer op zichzelf wonen de kans te geven te bewegen biedt de PSV Foundation PSV OldStars aan voor 60-plussers.

Walking Football
Samen met het Nationaal Ouderenfonds en de Stichting Meer dan Voetbal implementeerde de PSV Foundation de ‘seniorvriendelijke’ spelvorm walking football. Een voetbalspel waarbij deelnemers enkel mogen lopen. Dat is, naast het gezellig samenzijn met leeftijdsgenoten, het belangrijkste aspect van PSV OldStars. De oldstars komen gedurende het seizoen eenmaal per week samen om te voetballen op PSV Campus De Herdgang.

Ambassadeurs
Na afloop van het seizoen meldt het team zich aan bij een amateurvereniging uit de regio om plaats te maken voor een geheel nieuwe garde PSV OldStars. Het oldstars-team dat actief is bij PSV neemt deel aan diverse toernooien, zoals het OldStars-toernooi dat in 2018 in het Philips Stadion gehouden werd. Om PSV OldStars verder te laten groeien bestaat er sinds 2018 tevens een ambassadeursteam. Dat zijn zeventien zestigplussers die ervoor zorgen dat nóg meer ouderen wekelijks sportief actief blijven. Oud-PSV’ers Harry Lubse en Eef Mulder steunen hen daarbij.

PSV OldStars
Dag en tijd Elke woensdag van 9.00 tot 11.00 uur
Locatie PSV Campus De Herdgang
Kosten € 130,00 per seizoen
PSV OldStars in cijfers
40 deelnemers per seizoen
40 trainingen per seizoen
15 ambassadeurs van PSV OldStars
10 nationale en internationale toernooien per seizoen

Meld je aan voor de PSV OldStars