Blik op De Herdgang: PSV O19 begint met zege

Artikel
Blik op De Herdgang: PSV O19 begint met zege

In Blik op De Herdgang lees je iedere week een update over onze jeugdteams. Na de oefen-, Supercup- en bekerwedstrijden stond voor alle teams de eerste competitiewedstrijd op het programma. Voor hen was het –net als voor PSV 1- een buitengewoon succesvol weekend: iedere ploeg won.

Kampioen PSV O19 begint met ruime overwinning
PSV O19 heeft zich uitstekend gerevancheerd na de verloren Supercup tegen Feyenoord (2-3). Op bezoek in en bij Heerenveen won de ploeg van de nieuwe trainer Ruud van Nistelrooy met 3-0. Een prima begin van het seizoen voor het team dat vorig jaar onder leiding van Mark van Bommel nog kampioen werd. Damian Timan, Sekou Sidibe en Nigel Thomas troffen ieder één keer doel. Ajax en FC Groningen wonnen ook met 3-0, waardoor de ploegen samen aan de leiding gaan.

Johann Vogel zet goede lijn met PSV O17 door
Ook landskampioen PSV O17 speelde een week eerder om de Supercup. In tegenstelling tot PSV O19 won die ploeg wel, in eigen huis werd NEC/FC Oss O17 met 3-2 verslagen. Met die wetenschap wonnen de mannen van de nieuwe trainer Johann Vogel ook hun eerste competitiewedstrijd. In Groningen werd door een laat doelpunt van Emmanuel Matuta 1-2 voor PSV. Jeremy Antonisse scoorde vroeg in de eerste helft de 0-1. Lees hier een uitgebreider verslag.

PSV O15 wint van concurrent Ajax
Voor PSV O15 stond er direct een topper op het programma. Na een sterk begin van Ajax was het PSV dat vlak na rust voor het eerst scoorde. Sven Simons zorgde met een vrije trap voor gevaar, waarna Jesper Uneken in de rebound voor de 0-1 tekende. Ietwat tegen de verhoudingen in, maar de voorsprong was toch echt voor PSV O15. Chahid El Allachi tekende een kwartier later na een fantastische actie van Iggy Houben zelfs voor de 0-2. PSV liet daarna na om de score uit te breiden, het bleef bij 0-2. Een goed begin voor onze jeugdige talenten, die komende week tegen Volendam het puntenaantal kunnen verdubbelen in de tweede competitiewedstrijd. Het complete wedstrijdverslag lees je hier.

Veel goals én een overwinning voor PSV O14
PSV O14 heeft de goede lijn van de voorbereiding doorgezet in de competitie. Tegen FC Utrecht JO14-1 werd het 3-2 voor PSV. Jason van Duiven was met twee treffers het goudhaantje bij de ploeg van trainer Joonas Kolkka. Isaac Babadi maakte het andere doelpunt.

PSV O13 begint met vierklapper

Spartaan’20 JO13-1 was zaterdag een gemakkelijke  prooi voor PSV O13. In eigen huis werd er met 4-0 gewonnen. De doelpunten kwamen op naam van Zaid El Bakkali, Brian van den Boogaard, Raf van de Riet en Robin van Duiven.