Chahid el Allachi
  3. Wedstrijdverslag

Het verslag

De eerste van september en meteen de eerste competitiewedstrijd. En de eerste topper, want de O15 mocht meteen naar Amsterdam om de degens te kruisen met Ajax. Dit alles in een nieuw competitieformat, waarbij de Eredivisie gevormd wordt door acht teams. Ieder weekend alles geven om punten te pakken.

Het eerste kwart van de wedstrijd was voor Ajax. De Amsterdammers creëerden in die fase ook kansen en mogelijkheden. Soms werden ze hierbij geholpen door nonchalant uitverdedigen aan PSV zijde, maar gelukkig kon de thuisploeg het net niet vinden. Halverwege de eerste helft kwam het duel iets meer in evenwicht. Ajax had weliswaar meer balbezit, maar ook PSV kwam af en toe dreigend door. En kwam zelfs bijna op 0-1 toen Sven Simons een vrije trap scherp aansneed en deze bijna bij de tweede paal binnen zag krullen. Vlak voor rust stuurde Chahid el Allachi de diepgaande Iggy Houben weg. Maar helaas kon een Ajax verdediger via een sliding redding brengen.

De tweede helft was nog meer in evenwicht. Nog steeds had Ajax meer balbezit, maar PSV was het gevaarlijkst. En kwam zelfs op 0-1 in de 44e minuut. Een vrije trap van Sven belandde in het doelgebied, de Ajax goalie bokste de bal weg die precies voor de voeten van Jesper Uneken belandde. Jesper wist wel raad met dit buitenkansje en schoot beheerst de openingstreffer binnen. Een minuut later kon het zelfs al 0-2 staan. Maar Iggy kon in de counter net Ruben van Bommel niet bereiken. In de 64e minuut kwam PSV alsnog op 0-2. Na een prachtige pass van Lars Putters op Iggy stuurde laatstgenoemde op de achterlijn twee Ajacieden het bos in. Zijn breedtepass belandde bij Shi-jon Martina die de bal uiteindelijk bij Chahid el Allachi bezorgde. Zijn inzet was de Ajax doelman te machtig zodat de stand met nog geen tien minuten te spelen op 0-2 kwam. In die laatste fase kwam PSV niet meer in problemen. Zoals in feite in de tweede helft geen enkele kans weggegeven werd. De ingevallen Shi-jon demonstreerde in de slotfase nog even zijn individuele kwaliteiten toen hij in de middencirkel een handvol Ajacieden bezig hield en uiteindelijk daar als winnaar uitkwam. Als winnaar kwam het hele team uit de wedstrijd toen de scheidsrechter voor de laatste keer floot. Met een 0-2 uitslag stapte de ploeg met een heerlijk gevoel de bus in. Een prima start van de competitie derhalve. Kijken of het volgende week in de thuiswedstrijd tegen Volendam een vervolg hieraan kan geven.

Opstelling: Niek Schiks; Livano Comenencia, Luc Netten (c), Yaël Gil y Muinos, Koen Jansen; Lars Putters, Sven Simons (60' .Jaivy Lourens), Chahid el Allachi; Iggy Houben, Jesper Uneken (55' Matteo Dams), Ruben van Bommel (48' Shi-jon Martina).

Geel: Luc Netten en Livano Comenencia.