‘Zin in vol Philips Stadion’

Artikel
‘Zin in vol Philips Stadion’

Na drie uitwedstrijden speelt PSV zaterdag tegen PEC Zwolle zijn eerste thuiswedstrijd van 2018. “Het is heerlijk om weer in een vol Philips Stadion te spelen”, blikte hoofdcoach Phillip Cocu vrijdagmiddag vooruit.

Pittig    
“Het was een pittig begin”, vervolgde Cocu. “Zeker de spelers kijken enorm uit naar de eerste thuiswedstrijd van dit jaar.” Tegen PEC Zwolle kan Cocu een record van Guus Hiddink evenaren. PSV won tot op heden twintig thuisduels in de Eredivisie op rij. Hiddink strandde in 1987 op 21 duels. “Ik  ben niet zo van de statistieken”, aldus Cocu. “Maar de manier waarop wij thuis spelen is aanvallend. Daar komt geen verandering in. Enkel winst telt.”

Honger  
Mentaal zal PSV zich daarvoor moeten oprichten, na de uitschakeling tegen Feyenoord in de TOTO KNVB Beker deze week. Cocu: “Ik verwacht dat de groep zich over de teleurstelling heen kan zetten. De uitschakeling is een tik, want de honger naar een prijs is heel groot. Aan de andere kant kun je die teleurstelling heel makkelijk omzetten richting de competitie. We staan bovenaan, hebben een voorsprong en willen het seizoen eindigen met een prijs.”

PSV fit  
De wedstrijd tegen Feyenoord heeft ook fysiek geen problemen opgeleverd. Volgens Cocu is iedereen fit, behalve Maxi Romero. “Hij volgt nog een apart programma. Het is moeilijk om te zeggen wanneer Romero definitief aanhaakt. De overgang van individuele trainingen na groepstraining is een belangrijk meetmoment. Voor hem is het ook lekker om wat trainingen met de groep in de benen te hebben gedaan voordat hij echt kan aansluiten.”

Zwolle gehavend
Waar PSV zo goed als fit is, moet PEC Zwolle het vermoedelijk doen zonder een aantal vaste krachten. Sowieso mist de ploeg doelman Diederik Boer vanwege een schorsing, daarnaast kampten Bram van Polen, Mustafa Saymak, Ruben Ligeon en Ryan Thomas deze week met blessures.