Zahavi: ‘We winnen als team en we verliezen als team’

Artikel
Zahavi: ‘We winnen als team en we verliezen als team’

Stranden in de kwartfinale is een bittere pil voor PSV. De ploeg zag lang een voorsprong tegen Leicester City, maar moest in de slotfase toch zijn meerdere erkennen in de Engelse ploeg. Roger Schmidt en Eran Zahavi reageren op het teleurstellende duel.

Afgestraft
“Het was een hele moeilijke wedstrijd, maar naar mijn idee hebben we het goed gedaan”, vertelt Zahavi. “We hebben alles gegeven en echt gevochten. Dan is het moeilijk om te accepteren dat we dan twee tegengoals krijgen in de laatste minuten. We hebben zelf ook kansen gehad op de 2-0 en die niet gemaakt. Leicester City straft dat genadeloos af. Het is moeilijk om uit te leggen hoe dat voelt maar we winnen als team en we verliezen als team.”

Supporters
Na afloop van het duel werden de spelers ontvangen door de supporters met luid applaus, ondanks het tegenvallende resultaat. Zahavi waardeerde het hart onder de riem: “De supporters waren geweldig vanavond. Aan hen lag het niet. We moeten ook weer verder kijken. Zondag komt er een bekerfinale aan en het is nu belangrijk om het hoofd omhoog te houden. We gaan alles geven komende wedstrijd en we geloven in onszelf.”

Mogelijkheden
Ook bij Schmidt was de teleurstelling zichtbaar. “Ik vind dat we een goede pot hebben gespeeld, ondanks alles. We hebben veel strijdlust getoond en er waren momenten om de tweede goal te maken, maar die hebben we niet benut”, vertelt de Hoofdcoach. “Zij hebben hun momenten wel goed gepakt, dat heeft ons pijn gedaan. We moeten accepteren dat ze meer kracht hadden op het eind. Toch ben ik heel trots op het team.”

Terugblik
“Terugkijkend op het Europese seizoen, vind ik het vooral jammer dat het voorbij is. We hebben alles gegeven om PSV zo goed mogelijk te vertegenwoordigen op internationaal niveau. Het was een lange Europese reeks waar we veel goede wedstrijden hebben gespeeld”, zegt Schmidt. De Hoofdcoach zet nu zijn blik op de bekerfinale: “Als ik morgen opsta dan denk ik alleen aan de bekerfinale. Niet meer aan deze wedstrijd.”