Zahavi pakt hoofdrol bij overtuigende 5-1 zege op Galatasaray SK

3 min
PSV1

PSV heeft een grote stap gezet naar de volgende voorronde van de Champions League. In het Philips Stadion werd met 5-1 gewonnen van Galatasaray SK. Met drie doelpunten en een assist speelde Eran Zahavi de hoofdrol. Mario Götze nam de andere twee goals voor zijn rekening.

Droomstart
In een sfeervol Philips Stadion schoot PSV uit de startblokken. Al in de tweede minuut viel de openingstreffer van Eran Zahavi. Galatasaray-doelman Fernando Muslera had een matige aanname die Zahavi makkelijk kon afpakken. De spits rondde koeltjes af voor de 1-0. Binnen enkele minuten had de score verdubbeld kunnen worden. Yorbe Vertessen kon vrij schieten maar miste net de korte hoek. In de eerste minuten hield PSV de druk hoog en gaf weinig controle weg.

Sterk spel Madueke
Veel PSV’ers namen een doelpoging op zich. Naast Zahavi en Vertessen liet ook André Ramalho zich zien met een acrobatische omhaal die het net niet wist te vinden. Ook Noni Madueke onderscheidde zich. Zijn dribbels waren zelden bij te houden voor de Turkse verdediging. De Engelsman speelde een hoofdrol bij het tweede doelpunt. In een heerlijk uitgespeelde aanval, die Zahavi zelf opzette, wist Madueke de Israëlische spits te bereiken. Zahavi faalde niet en scoorde eenvoudig. Enkele minuten voor het rustsignaal deed Galatasaray SK nog iets terug. Een kopbal was niet houdbaar voor Joël Drommel: 2-1.

Aanvoerder Gakpo
PSV liet zich er niet van slag van brengen en maakte in de tweede helft al snel de derde treffer, die van grote schoonheid was. Met een even simpele als fraaie voetbeweging zette Zahavi Mario Götze vrij voor doel, die hard en gericht in de kruising schoot. Bij de eerste wissels van PSV verliet Van Ginkel het veld. Cody Gakpo kwam binnen de lijnen en maakte daarmee zijn eerste minuten als aanvoerder. De Eindhovenaar liet zich daarna direct zien. Na een rappe dribbel kwam hij zelf tot een schietkans. De druk van de Turkse verdediging blokkeerde echter het schot.

Prachtavond voor Zahavi

In het slotakkoord kwamen de bezoekers niet verder dan een te scherp genomen vrije trap. Daarna was het woord weer aan Zahavi. De spits maakte in de slotfase zijn hattrick compleet, nadat Muslera wederom geen sterke redding bracht. Zahavi pakte de bal af en bracht de 4-1 op het scorebord. In de absolute slotfase maakte Götze ook nogj het vijfde doelpunt nadat een hoge kopbal net niet te redden was voor Muslera. Daarmee vertrekt PSV komende week met een marge van vier naar Istanboel voor de return.