Zahavi nog één doelpunt verwijderd van nationaal record

Vier PSV’ers speelden dit weekend interlandwedstrijden. We zetten de verrichtingen op een rij.

Winst Oranje
Het Nederlands Elftal won afgelopen vrijdag de kwalificatieronde tegen Letland. Cody Gakpo stond in de basis samen met oud-PSV’ers Denzel Dumfries en Memphis. In de negentiende minuut kwam het team op voorsprong. Er vielen verder geen doelpunten en de wedstrijd eindigde in 0-1. Turkije en Noorwegen speelden gelijk. Hierdoor staat Oranje bovenaan in de poule. Maandagavond won Oranje zonder PSV-inbreng van Gibraltar (6-0).

Derde interlandgoal Sangaré
Ibrahim Sangaré scoorde zaterdagavond zijn derde interlanddoelpunt voor Ivoorkust. Mede hierdoor won zijn ploeg de WK-kwalificatieronde tegen Malawi. Vijf minuten voor tijd maakte hij de 0-3. Het is de derde wedstrijd op rij dat de middenvelder scoort. Zo scoorde hij eerder voor PSV tegen Sturm Graz en Sparta Rotterdam.

26 doelpunten in 28 wedstrijden
Eran Zahavi maakte zijn 32e doelpunt voor het Israëlische team. Desondanks verloor de ploeg met 3-2. Zahavi speelde in totaal 67 Interlandwedstrijden. Vooral in de laatste wedstrijden was hij trefzeker. In de afgelopen 28 interlands maakte hij voor Israël 26 doelpunten. De aanvaller is met 32 treffers in totaal nog maar één goal verwijderd van het record van Mordechai Shpigler. Hij scoorde tussen 1963 en 1977, 33 keer voor Israël. Dinsdag speelt het team tegen Moldavië.

Geen minuten voor Drommel en Mwene
Phillipp Mwene zat op de bank tijdens de wedstrijd Faeröer - Oostenrijk. Zijn team won met 0-2. Joël Drommel zat ook op de bank. Hij wacht nog op zijn debuut voor Oranje. Ook Vincent Müller werd niet opgesteld voor zijn team: Duitsland O21. Ritsu Doan was opgeroepen voor de selectie van Japan, maar kon door een blessure niet meespelen.

Doelpunt door Vertessen
Yorbe Vertessen maakte het tweede doelpunt voor België O21. De aanvaller scoorde in de 84e minuut. Hierdoor won de ploeg met 2-0 van Kazachstan O21. Vorige maand scoorde Vertessen ook al één interlandgoal. Het team won toen met 0-3 van Turkije O21.