Witteman aanwinst PSV Vrouwen

Artikel
Witteman aanwinst PSV Vrouwen

PSV Vrouwen krijgt opnieuw versterking van Amerikaanse bodem. Amerikaans jeugdinternational Samantha Witteman (23) voegt zich deze maand bij de selectie van trainer Nebojsa Vuckovic. In december tekende Witteman een contract dat haar voor anderhalf jaar aan PSV Vrouwen verbindt.

Tweede Amerikaanse
Samantha Witteman is na Kim DeCesare de tweede Amerikaanse speelster in de selectie van PSV Vrouwen. Ze komt over van North Carolina Courage. Wittemans werkvergunning is inmiddels rond, waardoor de verdedigster per direct inzetbaar is voor PSV Vrouwen. “Ik kijk ernaar uit om hier te spelen, het voetbal in Nederland is veel tactischer en technischer dan in Amerika.”

Nederlandse roots 
Witteman is de afgelopen weken meermaals gevraagd naar haar achternaam, die behoorlijk Nederlands aandoet. “Ik wist eerlijk gezegd helemaal niet dat het Nederlands was, totdat ik hier kwam. Waarschijnlijk heb ik voorouders uit Nederland, maar dat was niet de reden om hier naar toe te gaan. Mijn vriend basketbalt in de Nederlandse Eredivisie bij Groningen en de stage die ik hier afwerkte beviel ontzettend goed. In Amerika is voetbal erg atletisch en meer gericht op snelheid. Dat past bij mijn explosieve spel. Hier in Nederland hoop ik me op technisch en tactisch vlak te verbeteren.”