Wisselvallig weekend bij PSV Academy

Jeugd

Afgelopen weekend kwamen verschillende jeugdteams in actie. Hoe verging het die ploegen? Je leest het in Blik op PSV Campus De Herdgang.

PSV O13 verliest topper in Rotterdam
PSV O13-1 speelde afgelopen zaterdag de topper tegen Feyenoord O13. In de 40e minuut kreeg de ploeg eén doelpunt tegen waardoor de wedstrijd eindigde in 1-0.

Eén punt voor PSV O13-2
PSV O13-2 behaalde een punt in de uitwedstrijd tegen Spartaan ’20 O13-1. Beide teams maakten een goal.

Zege voor PSV O14
PSV O14 had meer geluk: de ploeg won de topper tegen Feyenoord O14. Sebas Ditmar maakte het eerste doelpunt voor de ploeg. Tien minuten later kreeg het team een tegendoelpunt. In de 50e minuut kwam Feyenoord op voorsprong, maar Samuel Dumbilli trok de stand gelijk. Gennaro van der Sluis maakte het verlossende doelpunt waardoor de wedstrijd eindigde in 2-3. Dankzij deze overwinning heeft de club de koppositie in de competitie verstevigd.

Gelijkspel PSV O15
PSV O15 pakt een punt in het thuisduel tegen Alphense Boys O15. De ploeg kwam in de 20e minuut op voorsprong dankzij een doelpunt van Dean Ijssel de Schepper. Na rust maakte een speler uit de ploeg uit Alphen aan den Rijn de 1-1. Stijn Kuijsten wist een penalty van Alphense Boys te blokkeren waardoor de wedstrijd eindigde in een gelijkspel.

Vriendschappelijke wedstrijd PSV O16
PSV O16 speelde een vriendschappelijke wedstrijd tegen KRC Genk. Robin van Duiven maakte twee doelpunten. Helaas was dit niet genoeg. De ploeg verloor met 3-2.

Ruime overwinning PSV O17
PSV O17 had afgelopen zaterdag een goede dag. Het team won met 5-0 van PEC Zwolle O17. Voor de rust maakte Jevon Simons de 1-0. Jason van Duiven maakte het tweede doelpunt in de 76e minuut. Twee minuten later scoorde Jevon Simons het derde doelpunt. Binnen tien minuten maakten Simons en Van Duiven beide nog een doelpunten, waarna Emir Bars de eindstand bepeelde: 5-0.

Spannend duel PSV O18
PSV O18 won een spannende wedstrijd tegen sc Heerenveen. Het team kwam in de 24e minuut op een 1-0 achterstand, maar stelde via Jesse Giebels orde op zaken. De wedstrijd eindigde in 1-2 voor PSV O18.