Wie treedt in de voetsporen van Nilis, Dillen en Koevermans?

Wie treedt in de voetsporen van Nilis, Dillen en Koevermans?
2 min

PSV hervat de Eredivisie zondag met een uitwedstrijd bij VVV-Venlo. Vanaf 12.15 uur maken elf spelers jacht op een plek in de annalen van PSV.

Decennium
De elf die interim-trainer Ernest Faber het veld instuurt kunnen namelijk allemaal in de voetsporen treden van Danny Koevermans (2010), Luc Nilis (2000), Addick Koot (1990), Michel Valke (1980), Wietze Veenstra (1970) en Coen Dillen (1960 en 1956). Zij delen namelijk de eer allen ooit het eerste PSV-doelpunt van een nieuw decennium te hebben gemaakt.

Opeenvolgend
PSV eindigde een bewogen eerste seizoenshelft met een 4-1 zege op PEC Zwolle. Daardoor kan de ploeg voor het eerst sinds 6 oktober twee wedstrijden in successie winnen. Toevalligerwijs lukte dat voor het laatst tegen VVV-Venlo. Toen won PSV met 4-1 van de Limburgers na een 0-4 zege op PEC Zwolle.

Unnerstall
Bij VVV-Venlo voetbalt op dit moment de door PSV-opgeleide Peter van Ooijen. Van Ooijen is één van de clubtopscorers van de Venlonaren met vijf doelpunten. Andersom speelt bij PSV natuurlijk Lars Unnerstall. De Duitse doelman speelde 65 Eredivisie-wedstrijden voor VVV-Venlo tussen 2017 en 2019.

Winterstop
Een jaar geleden verspeelde voor het eerst in vijf jaar tijd punten in de eerste wedstrijd na de winterstop. Voor het 2-2 gelijkspel tegen FC Emmen won PSV viermaal op rij na de hervatting van het seizoen. In 2014 verloor de ploeg voor het laatst. Dat was op bezoek bij Ajax (1-0).

Reeks
PSV heeft zijn laatste acht Eredivisie-wedstrijden tegen VVV-Venlo gewonnen. Alleen van 1987 tot en met 2007 noteerde PSV een langere serie overwinningen tegen VVV: 9. De laatste keer dat VVV-Venlo van PSV won in de Eredivisie was op 12 september 1976 (2-0). Mikan Jovanovic en Stefan Kurcinac waren destijds in Venlo de doelpuntenmakers.