Wedstrijd in evenwicht leidt tot doelpuntloos gelijkspel

Artikel
Wedstrijd in evenwicht leidt tot doelpuntloos gelijkspel

In de laatste vijf wedstrijden sprokkelde Jong PSV en NAC Breda precies evenveel punten bij elkaar. En ook gezien de vijftiende en twaalfde plaats in de stand lijken beide ploegen vooraf aan elkaar gewaagd. Normaal vertaalt een dergelijke analyse zich zelden naar het verwachte spelbeeld, maar dat was vandaag toch even anders.

Defensief NAC
Danté Sealy, die tegen FC Emmen nog afwezig was, laat in de eerste minuten gelijk merken dat hij weer op het veld staat. Al snel zette hij het eerste schot van de wedstrijd op zijn naam en nog geen minuut later stak hij Yunus Bahadir met een hakje de diepte in. De vleugelverdediger kapte zich een weg naar de goal, maar zijn inzet beland in de handen van de keeper. NAC Breda beet gelijk van zich af en maakte met drie kansen vlak na elkaar aanspraak op een doelpunt. Daarna zakte de bezoekers in tot op de eigen helft. En daar kwam het voor de rest van de eerste helft nauwelijks meer vanaf. 

Open wedstrijd
Met een enorme kans zette Jong PSV de tweede helft na drie minuten op scherp; De keeper van de bezoekers kwam bij een redding ten val en de rebound viel voor de voeten van Dante Sealy. De Amerikaan haalde hard uit, maar met het hoofd haalde een verdediger de bal van de lijn. NAC kwam daarna meer van de eigen helft af, waardoor er meer ruimte ontstond. Aanvallen van de thuisploeg werden opgevolgd door doelpogingen van NAC en vice versa. Toch kwamen beide teams tekort in de eindpasses. Er kwam geen spectaculaire eindfase en dus werden de punten gedeeld op PSV Campus De Herdgang. 

Delanghe, Markelo, Seelt, Vos, (64/Comenencia) Bahadir; (46/Nassoh) Matuta, Kjølø, Tielemans; (27/Antonisse) Bakayoko, Saibari, Sealy.

Bekijk ook