‘We verliezen van onszelf vandaag’

Artikel
‘We verliezen van onszelf vandaag’

PSV heeft tegen Feyenoord de eerste nederlaag van deze competitie geleden. In Rotterdam verloor de ploeg van hoofdcoach Mark van Bommel met 2-1. Luuk de Jong baalde uiteraard stevig van het verlies: “Het was gewoon niet goed vandaag.”

Niet scherp
Volgens de aanvoerder liet PSV het in de eerste helft liggen. “We waren onszelf niet vandaag. De eerste helft was niet goed. We leden veel balverlies en daar profiteerde Feyenoord van. Zij leverden vanaf het begin meer strijd en ze wonnen meer duels. We verliezen van ons zelf.” De Jong zag na de pauze een sterker PSV, maar voor het eindresultaat mocht dat helaas niet baten. “In de tweede helft was het echt eenrichtingsverkeer. We hebben veel kansen gehad, maar we waren gewoon niet scherp vandaag.”

Bergwijn vond het slap
“Het was slap, we verloren te veel duels en als je die niet wint kom je niet aan het voetballen toe. We hebben dit echt aan onszelf te wijten”, was ook het veelzeggende commentaar van Steven Bergwijn, die aangaf dat Mark van Bommel zich in dezelfde bewoordingen uitliet.

Van Bommel
Bij FOX Sports stak Van Bommel die teleurstelling niet onder stoelen of banken. “Ik ben het meest teleurgesteld dat we hen in de duels laten komen. We wisten van tevoren dat zij dit spel wilden spelen. De momenten dat zij ons pijn konden doen, kwamen omdat wij balverlies leden”, aldus de hoofdcoach die Feyenoord complimenteerde met hun eerste helft. “Op basis van inzet hebben ze het fantastisch gedaan, maar in de tweede helft hebben wij het goed gedaan en moet je eigenlijk de 2-2 maken. En dan kun je ook nog winnen.”