‘We lieten zien dat we kampioen willen worden’

Artikel
‘We lieten zien dat we kampioen willen worden’

Terwijl hij luid werd toegezongen door het uitvak vertelde aanvoerder Marco van Ginkel bij FOX Sports ontzettend blij te zijn met de zege van zijn ploeg op Feyenoord. “Vanaf het begin hebben we laten zien dat we kampioen willen worden.”

‘Vanaf het begin volle bak gegaan’   
Van Ginkel verraadde na Feyenoord - PSV een gedeelte van het spelplan, waarmee PSV de Rotterdammers in De Kuip op de knieën kreeg (1-3). “We wisten dat zij altijd in het begin volle bak gaan, wij deden dit keer precies hetzelfde. Daar hadden ze geen antwoord op”, sprak de aanvoerder bij FOX Sports. “We hielden dat bovendien lange tijd vol. Misschien dat we het eerder hadden moeten beslissen, maar al met al was het gewoon een goede wedstrijd van onze kant.”

Cocu trots   
Vooraf wisten Van Ginkel en zijn team dat PSV bij winst twee punten op Ajax zou uitlopen. De Amsterdammers kwamen in de ArenA niet verder dan 0-0 tegen ADO Den Haag. “Dat heb ik tegen de spelers gezegd, want vaak zorgt dat voor een extra stimulans”, vertelde Phillip Cocu. “Ik ben trots en tevreden. We hebben uitstekend gespeeld, onder behoorlijke druk. Ik zag dat we ieder duel wilden winnen, dat we lef toonden en voorin ook effectief waren. Het is een heerlijk weekend, mogen er zo maar meer volgen”, aldus de hoofdcoach.