‘We hebben er hard voor gewerkt’

Artikel
‘We hebben er hard voor gewerkt’

PSV pakte de overwinning tegen Go Ahead Eagles met 1-2, maar makkelijk was het niet. De thuisploeg bood weerstand maar PSV boekte de punten bij. Roger Schmidt, Cody Gakpo en Marco van Ginkel reageren op de wedstrijd.

De overwinning telt
Beide ploegen hebben de nodige strijdlust laten zien. De Hoofdcoach heeft daarom complimenten over voor de tegenstander: “Go Ahead Eagles speelde heel goed. Ze vochten voor elke bal. Af en toe hadden we het moeilijk maar uiteindelijk winnen we. We hebben er hard voor gewerkt. Ook deze overwinningen tellen. We hadden de momenten om de wedstrijd te bepalen.”

Over de streep
“Het was niet top vandaag, maar we winnen hem wel”, reflecteert de aanvoerder voor de camera van ESPN. “Sommige wedstrijden moet je gewoon over de streep trekken en dit was er zo een. Het was niet goed maar ik ben wel blij met de overwinning. Positioneel stonden we niet goed, ze haalden ons te makkelijk uit elkaar. Dat deed Go Ahead Eagles goed. Het had nog anders kunnen vallen maar je moet nooit opgeven.”

Komen om te winnen
“Het was een lastige wedstrijd”, voegt Cody Gakpo toe. “Uiteindelijk hebben we gewonnen, dat is positief. Maar we moeten het goed analyseren en er zaterdag weer staan.” De aanvaller nam de 0-1 op de slof na een scherpe pass van Eran Zahavi. Met zijn goal is hij blij, maar hij ziet ook genoeg om te verbeteren: “Ze kunnen wel een aardig balletje tikken. Het was vandaag niet goed genoeg. Maar we winnen hem en daar komen we voor.”