'We hebben drie punten nodig zondag'

Artikel
'We hebben drie punten nodig zondag'

Na een pittige strijd in Monaco, bereidt PSV zich alweer voor op de wedstrijd tegen Fortuna Sittard. De uitputtingsslag van donderdagavond gaat ongetwijfeld invloed hebben op het duel in Limburg, maar Hoofdcoach Roger Schmidt heeft vertrouwen in een goede afloop.

Uitdaging
“Alle teams hebben thuis meer zelfvertrouwen. Ook het support vanuit de fans in het stadion helpt daaraan mee. We weten dat uitduels gevaarlijk zijn dus we moeten er vanaf het begin sterk ingaan”, aldus de Hoofdcoach over het duel met Fortuna. “Het is een belangrijke wedstrijd voor ons. We hebben de drie punten nodig.”

Uitval
Tijdens het duel met AS Monaco afgelopen donderdag, vielen Carlos Vinícius en Yorbe Vertessen uit. Of de twee aanvallers zondag alweer fit zijn, weet Schmidt nog niet. “Vrijdagmiddag worden er onderzoeken gedaan. We zullen zien hoe het verder gaat.”

Geblesseerd
Schmidt kan nog geen uitspraak doen over het herstel van Noni Madueke, Cody Gakpo, Ryan Thomas en Mario Götze. De vier spelers reisden afgelopen week ook niet mee naar Monaco en Schmidt denkt dat ze voor zondag ook nog niet fit zijn.

Bekijk ook