‘We hadden meer moeten scoren’

‘We hadden meer moeten scoren’
2 min

Ondanks een 2-0 was aanvoerder Marco van Ginkel niet geheel tevreden met de wedstrijd tegen Roda JC Kerkrade. Volgens Van Ginkel had PSV vaker dan twee keer moeten scoren. “We hadden meet kansen moeten verzilveren”, zei hij bij FOX Sports.

Met negen punten uit drie wedstrijden is PSV prima begonnen aan het seizoen. Het spelen en met name het afronden moet echter nog beter, vindt Van Ginkel. “In de rust hebben we nog aangegeven: ga door, er liggen kansen, met 2-0 weet je dat het gevaarlijk blijft. Maar goed, je wint en dat is het belangrijkst.”

Cocu niet te spreken over tweede helft
Die conclusie trok hoofdcoach Phillip Cocu ook. “We laten het na om een grote uitslag neer te zetten”, vond hij. “We moeten het onszelf aanrekenen dat het bij 2-0 blijft. Te veel spelers gingen in de tweede helft hun eigen wedstrijd spelen. Daar ben ik zeker niet te spreken over. Ik wil niet doorslaan naar het negatieve, maar we moeten kritisch blijven.”

De eerste helft kon Cocu beter bekoren. “We maakten goed gebruik van de ruimtes en hadden veel diepgang. Daarnaast speelden we heel agressief. We hadden alleen de derde en de vierde moeten maken.”