‘We hadden het al lang af moeten maken’

‘We hadden het al lang af moeten maken’
2 min

Ondanks zijn late treffer baalde Denzel Dumfries van PSV’s eerste wedstrijd na de winterstop. Tegen VVV-Venlo had PSV veel meer moeten halen dan het 1-1 gelijkspel dat zijn doelpunt opleverde vond de aanvoerder.

Af moeten maken
“Je moet tot het einde doorgaan. Altijd”, begon Dumfries bij FOX Sports, maar blij zijn met gelijkmaker oogde hij amper. “We maken het onszelf zó moeilijk. We hadden het voor rust al lang af moeten maken. Het is zuur als je zoveel kansen hebt, maar niet scoort. Je ziet dat we het wel kunnen”, aldus Dumfries.

Oude patronen
De aanvoerder werd in zijn analyse gesterkt door Ernest Faber, die zag dat zijn ploeg gedurende de wedstrijd verzande in oude patronen. “We krengen negen goede kansen. Maar die missen we en dat doet iets met het elftal”, aldus Faber, die daarna voorbeelden gaf. “Jongens gaan uit positie lopen, elkaar opnieuw verwijten maken, niet meer voetballen via de zijkanten zoals we afgesproken hadden. Daardoor werd het na rust steeds lastiger. Daarop zullen we echt stappen moeten maken.”

Het begin was namelijk goed, vond Faber. “Gezien de kansen in de eerste helft moet je hier dik winnen. Maar uiteindelijk moeten we blij zijn met een gelijkspel.”

‘Goed’
Lars Unnerstall keerde zondag terug op voor hem bekende bodem. Grond waar hij met liefde was vertrokken met een overwinning. “Ik denk dat we in de eerste helft al op 3-0, misschien 4-0 hadden kunnen staan. We speelden echt heel goed, hadden heel veel kansen en ook verdedigend was het goed”, analyseerde hij. En over de penalty van Opoku: “Ik zat er nog aan met de punt van mijn schoen. Helaas was het te weinig.”