Warming-up: ‘Rosenborg is taai, maar PSV is beter’

Warming-up: ‘Rosenborg is taai, maar PSV is beter’
5 min

In dit stadion speelt PSV vanavond tegen Rosenborg. In aanloop naar de wedstrijd zetten we de belangrijkste berichten voor je op een rijtje.

Viergever op weg naar mijlpaal
Tegen Rosenborg kan Nick Viergever zijn 75e Europese duel spelen. Op dit moment heeft de verdediger 54 Europa League-wedstrijden en 20 Champions League-duels op zijn naam staan. Tegen Rosenborg kan hij dus een mijlpaal bereiken. Bij de PSV-selectie zitten meer mannen met veel Europese ervaring. Kosta Mitroglou heeft op dit moment 71 Europese duels in de benen en Ibrahim Afellay sluit de top 3 af met 61 continentale wedstrijden.

‘PSV kan onder alle omstandigheden scoren’
In aanloop naar PSV - Rosenborg is clubwatcher Rik Elfrink onder de indruk van de selectie van PSV. In de laatste weken loopt het allemaal stukken beter vindt hij. “De ploeg krijgt minder goals tegen en heeft ook laten zien onder alle omstandigheden te kunnen scoren.”, zegt de journalist. “Ligt het veld toch een keer open, dan is de snelheid van de aanvallers een enorm wapen. Staat PSV op voorsprong, dan jaagt de plaag op meer treffers en ook bij een achterstand bleek het team al een paar keer in staat om terug te komen. Niet onbelangrijk is dat doelman Jeroen Zoet zijn reddingspercentages heeft verbeterd met groeicijfers waar een belegger in aandelen van zou dromen.”

Viergever staat voor een mijlpaal, Bergwijn is één van de vele aanvallende opties van PSV Viergever staat voor een mijlpaal, Bergwijn is één van de vele aanvallende opties van PSV

Toon Gerbrands geeft een kijkje achter de schermen
Bij BNR Nieuwsradio spreekt presentator Roelof Hemmen met een aantal van de belangrijkste personen binnen de Brabantse economie. Een daarvan is onze algemeen directeur Toon Gerbrands. Hij geeft een kijkje achter de schermen bij wat PSV voor de Brabantse economie betekent: “De samenwerking is waarom de economie van Brabant blijft groeien. De bedrijven hebben allemaal door dat ze elkaar wat moeten gunnen en elkaar nodig hebben. Dat heb ik ook vanuit PSV overal gemerkt. Maar ze staan ook voor hun zaken, als er afspraken worden gemaakt moet je die ook nakomen. Die combinatie is de kracht die ik in Eindhoven heb ervaren.” Luister hier het volledige interview.

‘Rosenborg taai, maar ik schat PSV beter in’
Gert Heerkes, oud trainer van onder andere Heracles Almelo en Willem II, is momenteel actief als trainer van de beloften van Rosenborg. Voor de camera’s van FOX Sports blikt hij vooruit op de wedstrijd met PSV. “Ik heb het idee dat PSV wel een publiekstrekker is”, zegt Heerkes. “Rosenborg heeft een goede defensieve structuur, maar of ze voetballend meekunnen met PSV dat vraag ik me af. Ik denk dat Rosenborg een taaie tegenstander is maar ik schat PSV hoger in. Ik hoop op een mooie en spectaculaire wedstrijd maar ik vind het vooral heel mooi dat Rosenborg een Nederlandse tegenstander heeft geloot.”

‘PSV heeft explosiviteit en individuele klasse’
Journalist Sam Planting heeft in Voetbal International een analyse gemaakt over de speelstijl van Rosenborg. Hij ziet bepaalde kwaliteiten van de Noorse ploeg die het PSV lastig kunnen maken, maar ook punten waar PSV op kan toeslaan. Concluderend op zijn stuk zegt Planting het volgende: “Met Donyell Malen, Steven Bergwijn, Bruma en consorten heeft PSV voorin meer dan genoeg explosiviteit en individuele klasse om de statische Rosenborg-defensie op het kwetsbaarste punt te raken. Tot nu toe zijn het vooral de linie-brekende inspeelpasses van centrumverdedigers Baumgartl en Viergever die de aanvallers over de grond weten te bereiken. In Noorwegen dient zich een uitgelezen kans voor Pablo Rosario en Jorrit Hendrix aan om te laten zien dat ze meer dan 'sloten op de deur' van het PSV-middenveld zijn.”

Reon Boeringa: ‘Zoet is een topkeeper’
Analist van Voetbal International Reon Boeringa ziet dat het niveau bij PSV alsmaar aan het stijgen is. In aanloop naar de wedstrijd tegen Rosenborg reflecteert hij op het seizoen tot dusver: “PSV heeft duidelijk een hoger niveau dan aan het begin van het seizoen. Je moet nu laten zien dat je gegroeid bent en Rosenborg voetballend kapot kan spelen”, Volgens Boeringa is er een speler in het bijzonder is die grote stappen heeft gemaakt dit seizoen: “Zoet is weer de oude Zoet. Een uitstekende keeper voor PSV en een topkeeper in de Eredivisie. Hij is een type die belangrijke reddingen verricht en rust uitstraalt.

Vernieuwde PSV App dient fanbeleving
Bij PSV worden data al volop ingezet in de marketingstrategie. Met de nieuwe PSV App - ontwikkeld door TDE - en Mijn PSV legt de club de basis voor de digitale strategie van de toekomst van PSV. Een strategie die noodzakelijk is om supporters de beste fanbeleving te geven, legt Joeri Verbossen, Marketing Intelligence Coördinator, bij PSV uit. In Sportnext een interview over de visie die PSV hanteert. “Ons doel is de meest gepersonaliseerde clubapp maken. Op die manier kunnen we de supporters zo goed mogelijk van dienst zijn."

Zoet heeft zich dit seizoen sterk herpakt Zoet heeft zich dit seizoen sterk herpakt