Vroege rode kaart doet Jong PSV de das om in Oss

Vroege rode kaart doet Jong PSV de das om in Oss
2 min
Jong

Het zit de laatste weken niet echt mee voor Jong PSV dat in de vierde periode pas twee punten pakte. De beloften was er tegen TOP Oss dan ook op gebrand daar verandering in te brengen. Echter werd het in het begin van de wedstrijd al duidelijk dat dat heel lastig zou gaan worden.

Zware straf
Het is maar de vraag of alle toeschouwers hun plekje op de tribune al hadden gevonden toen de bal op de stip werd gelegd. Aanvoerder Dennis Vos bracht een doorgebroken verdediger onregelmentair ten val en ontving daarvoor een rode kaart. TOP Oss benutte de strafschop en dus stonden de tien van Jong PSV voor een monsterklus. Het noodlot sloeg opnieuw toe toen Mohammed Amin Doudah geblesseerd raakte en per brancard het veld moest verlaten. De mannen van Ruud van Nistelrooy waren aangeslagen, maar waren zeker niet kansloos. Zo nu en dan kwamen ze er gevaarlijk uit. En aan de andere kant hoefde doelman Kjell Peersman niet meer écht in actie te komen. 

Sprankje hoop
De wedstrijd was ongelukkig begonnen op het kunstgras in Oss, maar met slechts één doelpunt tussenbeide, was begin tweede helft nog alles mogelijk. Dat er wat te halen viel, werd vooral duidelijk toen de Eindhovenaren meerdere keren hoog op de helft van TOP Oss de bal rondspeelde. Maar kansen bleven uit en de tijd tikte langzaam weg. De thuisploeg merkte wellicht dat het achterin niet echt in gevaar kwam en durfde wat meer te voetballen. Toch was het pas in de 90e minuut, toen de achterstand werd verdubbeld, dat het doek definitief viel voor Jong PSV.

Peersman; (73/Seelt) Touré, Comenencia, Vos, Oppegård; (10/Leysen) Kjølø, (22/Timan) Doudah, Tielemans; (73/Nassoh) Sealy, Colyn, (76/Priske Flyger) Thomas.