Vooruitblik: Schmidt wil na zondag pas juichen

Vooruitblik: Schmidt wil na zondag pas juichen
3 min
PSV1

Hoofdcoach Roger Schmidt weet dat PSV dichtbij het bereiken van de tweede plaats is, maar eist van zijn spelers concentratie voor het duel met FC Utrecht. ‘We moeten gewoon op ons eigen spel gefocust zijn’, zei hij daags na de 4-2 zege op PEC Zwolle.

Nog niet juichen
Hoewel de Duitse trainer van PSV erkent dat zijn ploeg er goed voor staat, wil Schmidt nog niets weten van een definitieve prestatie. “Ondanks het zware seizoen wil ik zondag met een goede wedstrijd afsluiten. Bij een goed resultaat bereiken we wat we willen: de tweede plaats. Als dat gelukt is, kunnen we pas bijkomen. Het seizoen heeft veel van iedereen gevraagd. We moeten het in Utrecht dus nog één keer laten zien. FC Utrecht heeft een team dat goed is in de omschakeling dus we moeten op onze hoede blijven”, blikte Schmidt vooruit.

Opstelling  
Over de opstelling wilde Schmidt nog geen uitspraken doen. “We gaan voor de beste aanpak, want het is nog niet gedaan. Pas na zondag kunnen we relaxen en tijd met onze familie doorbrengen. Over een paar weken gaan we weer beginnen aan de voorbereiding voor volgend seizoen. Dan is het de uitdaging om weer een goed team te verzamelen voor komend jaar.”

Het fundament is gelegd  
Volgend seizoen mikt de Hoofdcoach op meer dan de tweede plaats. Met vlagen zag hij dit seizoen al het voetbal dat hij wil zien. “In de competitie tegen Ajax en in de Europa League bijvoorbeeld. Helaas waren we soms ook niet scherp genoeg”, aldus Schmidt. De groei die PSV dit jaar heeft doorgemaakt ziet Schmidt dan ook als een fundering voor volgend seizoen. Dan verwacht hij ook nog altijd een beroep te kunnen doen op Mario Götze. “Hij is gelukkig hier en ik heb het gevoel dat hij blijft. Natuurlijk kan het anders zijn als er iets heel speciaals voorbij komt, maar dat is nu niet aan de orde.”

Gakpo en Vertessen
Of Götze zondag aansluit bij de selectie is nog niet duidelijk. Cody Gakpo en Yorbe Vertessen zijn er normaal gesproken wel bij en zij sluiten het seizoen sowieso positief af. De één zit voor het eerst bij de voorselectie van het Nederlands elftal, de ander lijkt met doelpunten en assists in de afgelopen duels door te breken in PSV 1. “Cody heeft zijn oproep verdiend. Hij kan uit het niets iets forceren en heeft een grote toekomst voor zich. Yorbe toonde eerder dit seizoen op de training dat hij met zijn snelheid en diepgang een groot wapen heeft. Het zat hem in het begin wat tegen, maar hij is er voor blijven werken en dat heeft zich in de laatste weken uitbetaald.”