Vooruitblik: PSV voor zesde keer tegenover AS Monaco

Vooruitblik: PSV voor zesde keer tegenover AS Monaco
2 min
PSV1

PSV speelt aankomende donderdag een belangrijke wedstrijd tegen AS Monaco. Als de ploeg dit duel wint en Sturm Graz verliest, kan de club niet lager dan de derde plaats in Groep B van de UEFA Europa League behalen en overwintert de ploeg daardoor zeker in Europa.

Ten minste derde 
PSV staat derde in de Groep B van de Europa League met vier punten. AS Monaco staat bovenaan met zeven punten. PSV zou minstens de derde plaats kunnen behalen als de club deze wedstrijd wint en Sturm Graz donderdag verliest. De club die als derde eindigt, gaat door naar de Europa Conference League.

Zesde keer tegenover elkaar 
Donderdag wordt de zesde keer dat PSV tegenover AS Monaco in de Europese competitie staat. Voor dit seizoen stonden de twee clubs tegenover elkaar in de groepsfase van de Champions League in 2003-2004 en de achtste finale van de Champions League in 2004-2005.

Laatste overwinning 
AS Monaco speelde 11 wedstrijden tegen een Nederlandse club (W6-D3-L2). Van die clubs verloor Monaco alleen van PSV. De laatste keer dat PSV van Monaco won, was in seizoen 2004-2005 in de achtste finale van de Champions League. PSV won thuis met 1-0 en uit met 0-2.

Overwinning 16 uitwedstrijden 
PSV won in de Europa League 16 uitwedstrijden. Alleen Villarreal CF (18) en Red Bull Salzburg (17) wonnen meer uitduels.

Topscorers 
Mario Götze (4), Eran Zahavi (4) en Cody Gakpo (4) zijn dit seizoen de topscorers van PSV in de Europese competitie. Gakpo scoorde één doelpunt in de laatste wedstrijd tegen AS Monaco in oktober. Het werd toen 1-2. De aanvaller zal donderdag niet bij de wedstrijd aanwezig zijn vanwege een enkelblessure. Gakpo is samen met Ibrahim Sangaré (hij scoorde één doelpunt voor Toulouse FC) de enige twee PSV’ers die tegen AS Monaco hebben gescoord. Carlos Vinícius is ook bekend met de club. Hij speelde voor het team zestien wedstrijden op huurbasis van Napoli in 2019. Hij maakte twee doelpunten.