Vooruitblik: PSV strijdt voor tweede plek in groepsfase Europa League

Vooruitblik: PSV strijdt voor tweede plek in groepsfase Europa League
2 min
PSV1

PSV speelt donderdag zijn laatste wedstrijd in de groepsfase van de UEFA Europa League tegen Real Sociedad. De twee teams strijden voor de tweede plek in de poule. PSV heeft slechts één punt nodig om die plek te bemachtigen.

Eén punt
Als PSV dit punt weet te pakken, kwalificeert het team voor de knock-outfase van de Europa League. Lukt dit niet, eindigt de ploeg op nummer drie en gaat het team door naar de Conference League.

Groepsfase
PSV speelde de eerste wedstrijd van de groepsfase ook tegen Real Sociedad. Het duel eindigde toen in een gelijkspel. Mario Götze (‘32) en Cody Gakpo (‘54) maakten de doelpunten namens PSV in het duel dat in 2-2 eindigde.

Geschiedenis
De ploeg behaalde de afgelopen jaren vaker de knock-outfase. Van de afgelopen acht groepsfases in de Europa League, ging het elftal vijf keer door. Zo ook vorig jaar. PSV werd toen groepshoofd en speelde de zestiende finale. Helaas voor PSV hield het avontuur daar op. De ploeg verloor met 4-5 (in totaal) van Olympiacos FC.

Clean sheet
Als PSV aankomende donderdag geen doelpunten tegen krijgt, kan de ploeg in drie opeenvolgende Europese wedstrijden de nul behouden. De laatste keer dat dit lukte, was in augustus 2019.

70 Europa League Wedstrijden
Donderdag speelt PSV zijn 70e wedstrijd voor de Europa League. In totaal speelde de ploeg 381 Europese wedstrijden.

Euroclub Index
PSV staat momenteel op plaats 42 in de Euro Club Index. Real Sociedad staat een aantal plekken hoger op de lijst: nummer 28.