Vooruitblik Cocu op bekerduel met SC Cambuur

Vooruitblik Cocu op bekerduel met SC Cambuur
2 min

Na de besloten training van maandag stond hoofdcoach Phillip Cocu de media te woord en blikte hij vooruit naar het bekerduel van dinsdag tegen SC Cambuur. Een snelle kans om de nederlaag tegen Heracles Almelo te herstellen met een zege. “We kunnen onszelf snel revancheren”, aldus Cocu.

Cocu: serie neerzetten
“Ik vind dat we het bekertoernooi moeten spelen om te winnen”, was Cocu duidelijk over de belangrijke plaats die de KNVB beker bij PSV inneemt. “Na afgelopen zaterdag moeten we bovendien zorgen dat we weer vooruit kijken en op langere termijn een goede serie neerzetten. Tegelijkertijd mogen we nog niet aan zaterdag denken”, hamerde Cocu op de focus die zijn team moet meenemen tegen de Friezen.

Opstelling
Uiteraard stond Cocu ook stil bij de opstelling van morgen. De coach zal zijn basiselftal gezien het ontbreken van Davy Pröpper sowieso moeten wijzigen. De middenvelder is tegen SC Cambuur geschorst vanwege twee gele kaarten die hij vorig seizoen bij Vitesse in het bekertoernooi opliep. “We zullen morgen zien wie hem vervangt. Ik sluit ook niet uit dat ik verder nog wat wijzig in de opstelling. We hebben morgen elf man nodig die scherp zijn. Op sommige posities is het verschil onderling niet heel groot en alles volgt elkaar snel op. Soms betekent dat dat ik andere keuzes maak”, besloot Cocu cryptisch. De aftrap van PSV - Cambuur is dinsdagavond om 20.45 uur.