Voormalig PSV'ers vestigen aandacht op zich

Artikel
Voormalig PSV'ers vestigen aandacht op zich

PSV is altijd onderwerp van gesprek. In PSV in the Picture lees je externe berichten over spelers, speelsters, de club en de supporters.

Van Bommel en Robben vestigen aandacht op zich
Twee voormalig PSV’ers vestigden dit weekend de aandacht op zich. Hét nieuws was uiteraard de rentree van Arjen Robben op de Nederlandse velden. De gestopte vleugelspits zal komend seizoen met FC Groningen aantreden tegen PSV. Zijn voormalig ploeggenoot Mark van Bommel liet bij de NOS weten het nog altijd niet eens te zijn met zijn gedwongen afscheid als trainer van PSV. PSV-watcher Rik Elfrink van het Eindhovens Dagblad betwist dat in een commentaar op de site van het ED. ‘Een aantal beslissingen van Van Bommel was prima te billijken en niemand hoeft aan het tactisch vernuft of het arbeidsethos van Van Bommel te twijfelen. Allemaal dik voor elkaar, maar in de tweede helft van 2019 is hij onder druk van de slechte resultaten toch gekke dingen gaan doen. Die resultaten werden niet beter, PSV kreeg almaar grotere problemen in balbezit en later is ook gebleken dat het intern gewoon helemaal niet goed meer zat’, schrijft Elfrink.

‘PSV denkt aan Jahanbakhsh en Van Ginkel’
Volgens Voetbal International wil PSV de selectie deze zomer mogelijk versterken met Alireza Jahanbakhsh en Marco van Ginkel. Van Ginkel verlengde afgelopen week zijn aflopende contract bij Chelsea, maar weet dat hij komend seizoen mogelijk opnieuw verhuurd zal worden. De voormalig aanvoerder van PSV herstelt van een zware knieblessure en bevestigde onlangs al contact te houden met de club. Jahanbakhsh verdiende twee seizoen geleden bij AZ een transfer naar Brighton, maar komt bij de club van Davy Pröpper niet vaak aan spelen toe. Volgens Marco Timmer, komend seizoen opnieuw clubwatcher van PSV namens VI, heeft ook Ajax interesse in de Iraanse aanvaller.

Romero neemt afscheid
Maxi Romero is op weg naar Eindhoven. De Argentijnse aanvaller nam dit weekend afscheid bij Vélez Sarsfield in Argentinië, waar hij afgelopen seizoen opkrabbelde na een aantal moeizame jaren. Via Instagram laat de spits weten richting Nederland te reizen, waar hij bij PSV voor zijn kans wil gaan onder de nieuwe trainer Roger Schmidt.

PSV hoeft niet te verkopen
Technisch Manager John de Jong geeft aan dat PSV ondanks de financiële strop door de uitbraak van het coronavirus niet verplicht is spelers te verkopen om het hoofd financieel boven water te houden. Dat zei De Jong in een groot interview dat hij gaf aan het ED. Ook deze zomer zal de club proberen zich te versterken, getuige ook de interesse in Jahanbakhsh en Van Ginkel. Daarnaast heeft De Jong Ricardo Rodriguez nog niet helemaal uit zijn hoofd gezet. “De kans is misschien klein dat het lukt, maar we blijven geïnteresseerd en hij is het type speler dat ons kan helpen om onze ambities waar te maken”, aldus De Jong in het ED. De Zwitserse back maakte in de weinige wedstrijden die hij speelde indruk bij PSV en gaf eerder al aan open te staan voor een langer verblijf.

Luckassen mogelijk opnieuw verhuurd
In hetzelfde stuk gaat de Technisch Manager in op de situatie van een aantal spelers van PSV. Zo zegt De Jong desgevraagd dat Anderlecht en PSV aan een nieuwe huurdeal voor Derrick Luckassen werken en dat Jorrit Hendrix en Jeroen Zoet hun opties open houden. Beide spelers vierden de voorgaande jaren vele successen met PSV en staan open voor een nieuw avontuur.

'Jorrit Hendrix en Jeroen Zoet verlaten PSV deze zomer mogelijk'

Bekijk ook