Voorbeschouwing Cocu op Cambuur - PSV

Voorbeschouwing Cocu op Cambuur - PSV
2 min

Hoofdcoach Phillip Cocu keek vrijdag vooruit op de uitwedstrijd bij Cambuur. Het team zal moeten opstaan om de bekernederlaag weg te spoelen.

Hoofdstuk afgesloten
“De 3-2 nederlaag hebben we donderdag verwerkt, dit hoofdstuk is nu afgesloten”, aldus Cocu over Roda JC. “Ondanks dat de teleurstelling groot is bij zowel de spelers als bij de staf, moeten we vooruit kijken en er lering uit trekken. De toekomst zal uitwijzen of we met dit soort tegenslagen beter om kunnen gaan. De essentie van de evaluatie is dat iedere tegenstander tot op het bot gemotiveerd is en wij mogen niet door de ondergrens zakken als we achter komen.”

Teamprestatie
Zaterdag (18.30 uur) staat de uitwedstrijd bij SC Cambuur op het programma. “De kracht van ons elftal is het team. Het belangrijkste is dat het team er staat. Natuurlijk heeft iedereen individuele kwaliteiten, maar ze moeten niet als een individu spelen. Dan weet je wat je aan elkaar hebt.” Cocu verwacht in Leeuwarden een verzorgd spelend Cambuur. “Ondanks dat er een aantal nieuwe namen in staan, is de speelstijl herkenbaar. Een goede opbouw van achteruit en het is ook een ploeg die de bal goed in bezit kan houden. Met Bartholomew Ogbeche hebben ze bovendien een makkelijk scorende spits. Alles is aanwezig voor een mooie wedstrijd,  weten wat we kunnen verwachten.

Florian Jozefzoon
Dat Florian Jozefzoon is weggevallen met een ernstige knieblessure, is voor de hele selectie een aderlating, volgens Cocu. “Hij is een voorbeeld voor iedereen en erg betrokken bij de selectie. Het is noodzakelijk dat we zijn gemis gaan opvangen. Dat kan via de jeugd, maar ook via een transfer. Ik kan nu nog geen namen noemen. We bekijken eerst of we het via de jeugd willen oplossen. Het is een zeer belangrijke keuze. Maar dat Jozefzoon vervangen moet worden, is duidelijk”, besloot Cocu.