Voorbeschouwen: ‘Duel tussen Rodriguez en Berghuis verwacht’

Artikel
Voorbeschouwen: ‘Duel tussen Rodriguez en Berghuis verwacht’

De media berichten iedere dag uitvoerig over het wel en wee van PSV. De analyses over aanstaande en gespeelde duels of leukste interviews die zijn verschenen bundelen we en lees je via PSV.nl.

Lokhoff kijkt uit naar duel tussen Rodríguez en Berghuis
Bij het Eindhovens Dagblad is het voorbeschouwen begin deze week al begonnen. Met verschillende oud-spelers van beide clubs wordt er vooruitgeblikt op de topper tussen PSV en Feyenoord. Ton Lokhoff voorspelt een overwinning voor de Rotterdammers. “PSV heeft het thuisvoordeel, maar ik denk toch dat Feyenoord gaat winnen. Ze zitten in een hele goede fase en zijn denk ik net iets meer een team. Feyenoord versla je niet zomaar meer. Ik hoop vooral dat het geen gelijkspel wordt.” Lokhoff kijkt met name uit naar het duel tussen Ricardo Rodríguez en Steven Berghuis. “Rodríguez speelde bij Wolfsburg toen ik daar assistent was. Dat is zo’n fantastische speler… Zelfs Arjen Robben had het altijd lastig tegen hem. Berghuis moet wel heel goed zijn zondag om Rodríguez te verslaan.”

Hiele voorspelt remise
Ook oud-doelman Joop Hiele is benieuwd naar het duel tussen Rodríguez en Berghuis. “Rodríguez maakt een solide indruk, maar doet vaak mee met de aanval. Dat kan een valkuil zijn waar Berghuis op zal azen.” Hiele verwacht geen doelpuntrijk duel. “Zolang het 0-0 staat, zal het spel enigszins over en weer gaan. Ik denk wel dat als Feyenoord de score opent, PSV een lastige middag tegemoet gaat. Ik voorspel een remise: 1-1.”

Thomas is klaar voor Feyenoord
FOX Sports ging eerder deze week uitgebreid in gesprek met Ryan Thomas, die zijn vorm lijkt te hebben hervonden na zijn blessure. De Nieuw-Zeelander wordt door interim-trainer Ernest Faber als schaduwspits gebruikt en was twee keer trefzeker in de afgelopen drie wedstrijden. “Ik wil beter worden en zo veel mogelijk voor het team betekenen dus het is leuk om op een belangrijke positie te staan”, vindt Thomas. Toch denkt hij dat hij in de toekomst weer een controlerende rol zal hebben. “M’n benen gaan natuurlijk achteruit als ik de 30 voorbij ben dus tegen die tijd zal ik vast minder rennen dan nu.”

Thomas speelt veelal rondom spits Sam Lammers en die samenwerking bevalt prima. “Sam en ik begrijpen elkaar erg goed. We hebben eenzelfde soort speelstijl.” Verder vertelt Thomas klaar te zijn voor het duel met Feyenoord. Dat wordt zijn eerste topper in dienst van PSV. “Ik ben naar PSV gekomen om grote wedstrijden te spelen. Naar deze wedstrijden kijk je uit en helaas heb ik achttien maanden gemist, maar nu ben ik er klaar voor.”   

Ryan Thomas speelt zondag tegen Feyenoord zijn eerste traditionele topper voor PSV   Ryan Thomas speelt zondag tegen Feyenoord zijn eerste traditionele topper voor PSV

‘Gakpo benut zijn volle potentieel nog niet’
Voormalig trainer van PSV O19 Geert Brusselers, ziet vanuit Spanje hoe Cody Gakpo zich heeft ontwikkeld tot basisspeler van PSV. Twee jaar geleden maakte hij zijn debuut tegen Feyenoord. “Zijn slagingskans in de jeugdopleiding was altijd al groot”, zegt Brusselers. Tussen 2016 en 2018 werkte de 50-jarige trainer samen met Gakpo. “In de jeugdelftallen heeft hij het nog even lastig gehad in de periode waarin hij in de groei was, maar uiteindelijk is talent en mentaliteit ook bij hem doorslaggevend”, stelt Brusselers. Hij vindt het mooi om te zien dat Gakpo al zo ver is gekomen. Zijn statistieken zijn dit seizoen goed. Elke 114 minuten is Gakpo betrokken bij een doelpunt. Daarbij scoorde de aanvaller zes keer en gaf hij net zo vaak een assist. “Hij past perfect bij PSV, is trots op zijn club en ik denk dat hij zijn volle potentieel nog lang niet heeft benut.”

Wat is de potentie van Cody Gakpo?   Wat is de potentie van Cody Gakpo?

‘PSV en Lammers naderen akkoord’
Volgens Reon Boeringa van Voetbal International is PSV dichtbij een akkoord over de contractverlenging van Sam Lammers. ‘PSV is zeer goed te spreken over de ontwikkeling van Lammers. De club heeft de spits enige tijd geleden al een verbeterd en verlengd contract voorgeschoteld. Beide partijen hebben de intentie uitgesproken om samen verder te gaan door midden van een nieuw langjarig contract. De ondertekening daarvan zal niet lang meer op zich laten wachten, is de verwachting in Eindhoven’, meldt Boeringa.

Romero laat van zich horen
Tot slot nog nieuws uit het buitenland, waar PSV-huurling Maxi Romero weer van zich liet horen. De spits scoorde afgelopen weekend twee keer voor Vélez Sarsfield. Zijn seizoenstotaal staat nu op vijf doelpunten in negentien wedstrijden. ‘Niet heel indrukwekkend vooralsnog, maar de Argentijn heeft momenteel weer een basisplek bij die ploeg die in de subtop van de competitie in Argentinië meedraait’, schrijft Rik Elfrink van het ED.

Wat kan PSV verwachten van Maxi Romero? Wat kan PSV verwachten van Maxi Romero?