‘Voor rust goed, na rust nonchalant’

Artikel
‘Voor rust goed, na rust nonchalant’

Hoofdcoach Mark van Bommel zag zijn team woensdagavond wisselend spelen tegen FC Groningen. Hoewel PSV won was de coach niet tevreden over het spel van zijn ploeg in de tweede helft.

Volledige controle
“De eerste helft vond ik goed, bij momenten zelfs zeer goed. We speelden supergeconcentreerd en controleerden de wedstrijd volledig”, begon Van Bommel zijn beschouwing. “Na rust was het een heel andere wedstrijd”, zag hij ook.

“Simpele ballen werden zomaar ingeleverd waardoor je het jezelf zo ontzettend moeilijk maakt. Het was echt nonchalant”, aldus de hoofdcoach die Groningen via Ramon Lundqvist de aansluitingstreffer zag maken. “Je voelt aan alles dat het even schrikken is. Op het laatst maken we de 3-1 waardoor ik heel blij ben dat we drie punten hebben.”

Rosario
Gevraagd naar de kritieken op zijn spel bleef doelpuntenmaker Pablo Rosario in de catacombe bij Voetbal International onverstoorbaar. “De kritiek die ik gehad heb en krijg, is terecht”, aldus de aanvoerder, verantwoordelijk voor de 1-0 tegen de Groningers. “Ik moet gewoon mijn koppie omhoog houden en doorgaan, zorgen dat het beter gaat.”

“Dat is nou onverstoorbaar zijn”, aldus Van Bommel. “Als je in het buitenland slecht speelt is het nog veel erger. Daar moeten ze dagelijks tachtig pagina’s vullen met voetbalnieuws.”