Vijf van de laatste zeven bezoeken aan Breda gingen verloren

Artikel
Vijf van de laatste zeven bezoeken aan Breda gingen verloren

PSV reist zondag met een zege uit de eerste speelronde op zak af naar Breda voor de eerste uitwedstrijd van het eredivisieseizoen. Aan tegenstander NAC bewaart de ploeg van trainer Phillip Cocu goede, maar ook slechte herinneringen. Vijf van de laatste zeven ontmoetingen in Breda gingen verloren.

Nederlagen
De laatste keer dat PSV op bezoek ging bij NAC in de Eredivisie was op 2 februari 2015. Jetro Willems werd na 29 seconden met een directe rode kaart van het veld gestuurd (snelste rood in Eredivisie), maar de Eindhovenaren wonnen door doelpunten van Memphis Depay (53') en Georginio Wijnaldum (74') toch: 0-2. Het is één van de twee zeges die PSV de laatste zeven ontmoetingen boekte. De andere was op 22 december 2012 toen PSV met 6-1 in Breda won.

Doelpunten
Toch is er op basis van het verleden voldoende houvast voor een zege van PSV. NAC kreeg 245 Eredivisie-doelpunten tegen van PSV, meer dan van elke andere ploeg. Ook in thuiswedstrijden kreeg NAC van niemand meer doelpunten tegen dan van PSV (104). PSV maakte daarnaast minimaal een doelpunt in zijn laatste 27 uit- en thuiswedstrijden in de Eredivisie tegen NAC, sinds de 2-0 nederlaag in Breda op 15 september 2001.

Luckassen staat voor debuut 
Hirving Lozano debuteerde vorige week in de Eredivisie met een doelpunt. Het was het 23e Mexicaanse eredivisiedoelpunt voor PSV. Derrick Luckassen kan zondag zijn eredivisiedebuut maken. Hij was geschorst voor het eerste competitieduel tegen AZ.

Bekijk ook