‘Vijf keer scoren is een tien waard’

Artikel
‘Vijf keer scoren is een tien waard’

PSV is onderwerp van gesprek. Altijd en overal. Na de sensationele wedstrijd tegen Vitesse afgelopen weekend is er weer volop in de media bericht over PSV. Wij zetten de belangrijkste berichten op een rijtje.

Malen in de internationale spotlight
Na zijn fenomenale optreden tegen Vitesse staat Donyell Malen deze week in de spotlight. Ook buiten Nederland is zijn talent opgevallen. De Engelse voetbalwebsite 90min.com liet de lezers kennismaken met onze aanvaller: “Hij is geweldig in het houden van balbezit, niet door pure kracht, maar door weergaloze techniek en balcontrole.” De site herinnert Arsenal-fans ook even aan het feit dat Malen ooit voor hun team speelde: “De veelbelovende spits mocht vertrekken bij Arsenal, tot verrassing van de fans die grote verwachtingen van hem hadden.”

Reon Boeringa: ‘Vijf keer scoren is een tien waard’
Voetbal International heeft Donyell Malen deze week uitgeroepen tot Speler van de Week en zijn prestatie tegen Vitesse bekroont met het rapportcijfer tien. Het voetbalblad heeft dit cijfer ongeveer net zo vaak uitgedeeld als het aantal goals van Malen tegen Vitesse, vijf keer. Hierdoor komt de PSV-spits in een illuster rijtje. Clubwatcher Reon Boeringa spreekt lovend over de prestatie: “Een perfecte wedstrijd bestaat niet, maar vijf keer scoren is een tien waard. Een ongekende wedstrijd van Donyell Malen.” Luister hier de volledige analyse.

PSV Vrouwen pakken koppositie
Ook de dames van PSV hebben succes geboekt dit weekend. PSV boog een achterstand om in de topper tegen FC Twente en won uiteindelijk met de uitwedstrijd met 2-3. De ploeg uit Enschede was vorig seizoen kampioen geworden. PSV Vrouwen staan nu met negen punten uit drie wedstrijden bovenaan in het klassement. Op de website van de NOS is een samenvatting te zien van deze wedstrijd.

Jan Peters: ‘Kwaliteit bij Ihattaren druipt ervan af’
Ondanks dat Donyell Malen vijf keer op het scoreformulier verscheen speelde de teamprestatie ook een grote rol bij de winst van PSV. In de “Elftallen van de Week” van het Algemeen Dagblad, Voetbal International en De Telegraaf zijn het drietal Donyell Malen, Timo Baumgartl en Mohamed Ihattaren terug te vinden. Over laatstgenoemde sprak Jan Peters, rapporteur voor Voetballer van het Jaar, vol lof in De Telegraaf.  “Je ziet dat de kwaliteit er bij Ihattaren vanaf druipt”, zegt Peters. “Hij is creatief, heeft een goed schot, een individuele actie en weet medespelers vrij voor de goal te zetten.”

Bekijk ook