Verdedigers bezorgen Jong PSV punt

Jong PSV is het seizoen begonnen met een gelijkspel. Op De Herdgang eindigde het duel onder meer dankzij treffers van verdedigers Bram van Vlerken en Jordy de Wijs in 2-2.

Van Vlerken maakt achterstand ongedaan
Met Phillip Cocu als één van de vele honderden toeschouwers op De Herdgang startte Jong PSV zeker niet onverdienstelijk. De ploeg eiste het balbezit op en kwam tot enkele aardige pogingen van afstand, waarvan die van de debuterende Mauro Júnior het gevaarlijkst was. De openingstreffer viel echter aan de overzijde. Diemers poeierde een vrije trap op de lat waarna de rebound voor de voeten van Serrarens viel. Dat bleek een koud kunstje voor de aanvaller, die van dichtbij voor de 0-1 tekende. Jong PSV, dat even daarvoor al goed wegkwam toen Van den Hurk de paal vond, moest daar even van bekomen maar kwam nog voor rust op gelijke hoogte via Bram van Vlerken. De back stoomde aan de rechterkant van het veld op, combineerde met Lammers en rondde doeltreffend af: 1-1.

Van Vlerken zette Jong PSV op gelijke hoogte Van Vlerken zette Jong PSV op gelijke hoogte

Prachtgoal De Wijs onvoldoende
Na een klein kwartier spelen in de tweede helft pakte Jong PSV vervolgens de voorsprong. Jordy de Wijs liet evenals een jaar geleden tegen VVV-Venlo zien over een prachtige vrije trap te beschikken. Subtiel, maar precies hard genoeg, liet hij doelman Bednarek via de onderkant van de lat kansloos: 2-1. Dat was voor De Graafschap het sein om een offensiefje richting het doel van Yanick van Osch te ontketenen. Lange tijd was dat zonder resultaat, totdat Van den Hurk in de 88e minuut Van Osch met een kopbal kansloos liet. De bezoekers joegen daarna nog op de winnende treffer, maar die bleef uit.

Van Osch; Van Vlerken, Obispo, De Wijs, Carolina; Rigo, Rommens, Ritzmaier; Mauro Júnior (73/Duarte), Lammers (87/Verreth), Gudmundsson (87/Laursen)