Veerman vermaakt zich bij PSV: ‘Het was een leuke middag’

Veerman vermaakt zich bij PSV: ‘Het was een leuke middag’
2 min
PSV1

Joey Veerman is door de supporters van PSV uitgeroepen tot Man van de Wedstrijd, mede door zijn eigen doelpunt en belangrijke rol bij de derde goal. Na afloop van de wedstrijd vertelt de middenvelder dat hij lekker in zijn vel zit bij de ploeg.

Goede sfeer
“Het was een leuke middag, maar ik denk dat we vaker moeten scoren”, vertelt Veerman. De middenvelder nam de eerste goal voor zijn rekening. Combineren met zijn teamgenoten lijkt hem goed af te gaan: “Ik heb hele goede spelers om me heen en dat maakt mij ook beter, zo heb ik een lekkere start kunnen maken bij PSV. Hopelijk wordt het alleen maar beter, deze lijn wil ik doortrekken. Vandaag ging het ook goed, al hebben we het wel even onnodig spannend gemaakt. Maar ook dat werd snel opgelost.”

Cijfers
Veerman kan bijna overal op het middenveld uit zijn voeten, vandaag was dat aan de linkerkant. Een favoriete positie lijkt hij niet te hebben: “Ik kan op meerdere plekken staan, nu was dat links en ging dat heel goed. We praten veel over mijn positie op de training en ik sta waar ik moet staan.” Ook statistisch gezien doet de middenvelder het goed. Sinds zijn komst naar PSV heeft hij vier keer gescoord en vijf assists geleverd. “Dat zijn leuke cijfers”, zegt Veerman. “Ik wil altijd betrokken zijn bij goals. Op dit moment gaat dat wel aardig en dat geeft veel zelfvertrouwen.”