Veel talenten opgeroepen voor interlands

Artikel
Veel talenten opgeroepen voor interlands

In de jeugdopleiding van PSV spelen vele talenten uit allerlei windstreken. Regelmatig worden zij opgeroepen om interlands te spelen voor hun land. Hieronder lees je welke spelers de komende interlandperiode in actie kunnen komen.

In totaal zijn er zestien jeugdspelers van PSV opgeroepen die kunnen uitkomen voor vier verschillende landen.

Bosnië-Herzegovina O21
Amar Catic van Jong PSV gaat proberen zich met Bosnië-Herzegovina te plaatsen voor het EK 2021 voor spelers onder 21. Te beginnen met een wedstrijd tegen de leeftijdsgenoten uit Moldavië.

Nederland O20
Het Nederlands elftal O20 speelt twee oefeninterlands. Dit zullen zij doen tegen Mexico en Tsjechië. Namens PSV zijn Joël Piroe en Mike van de Meulenhof opgeroepen.

Nederland O19
Voor Oranje O19 staan er belangrijke wedstrijden op het programma. Zij spelen in de EK-kwalificatie tegen Wales, Slovenië en Spanje. De wedstrijden zullen gespeeld worden in Assen en Hardenberg. Drie PSV’ers mogen zich melden voor deze wedstrijden. Dat zijn Mohamed-Amine Ihattaren, Tijn Daverveld en Zakaria Aboukhlal.

België O18
De O18 van onze zuiderburen reizen af naar Dubai voor een vriendschappelijk toernooi. Yorbe Vertessen en Maxime Delanghe van PSV O19 zullen daarbij aanwezig zijn. De Belgen spelen drie wedstrijden tegen respectievelijk Mexico, Rusland en Tsjechië.

Nederland O18
Damian Timan is opgeroepen voor Nederland O18. De middenvelder kan in actie komen tijdens de oefenwedstrijd tegen Italië. De wedstrijd wordt gespeeld op 22 maart.

Nederland O17
Het Nederlands elftal O17 komt deze interlandperiode uit in de EK-kwalificatie. Twee PSV’ers maken deel uit van de selectie. Het gaat dan om Djenairo Daniëls en Joost De Schutter. Nederland ontmoet Israël, Noord-Ierland en Tsjechië. Als Oranje O17 de groepswinst pakt of bij de zeven beste nummers twee zit, plaatst het zich voor het Europees Kampioenschap in mei in Ierland. De kwalificatiewedstrijden worden gespeeld in Alphen aan de Rijn en ’s-Gravenzande.

Engeland O17
Ook Engeland O17 neemt deel aan de EK-kwalificatie. Noni Madueke is opgeroepen door de bondscoach van Engeland. Zij zijn ingedeeld in een poule met Zwitserland, Kroatië en Denemarken.

Nederland O14
Elk jaar organiseert de KNVB tweedaagse trainingsstages.  Op 25 en 26 maart mogen Isaac Babadi, Emir Bars, Jason van Duiven, Bart Hamers en Bram Rovers zich melden op de campus in Zeist.

Bekijk ook