Van Vlerken verlengt contract bij PSV

Artikel
Van Vlerken verlengt contract bij PSV

Bram Van Vlerken heeft zijn contract bij PSV met één seizoen verlengd. De 21-jarige in Helmond geboren verdediger begint daarmee aan zijn zevende seizoen bij PSV.

Zevende seizoen
Bram van Vlerken maakte in de zomer van 2011 de overstap van Helmond Sport naar PSV en kwam in de B-jeugd terecht. Daar speelde hij onder meer met leeftijdsgenoten als Clint Leemans, Zakaria Bakkali, Riechedly Bazoer, Sander Heesakkers, Rai Vloet, Jordy de Wijs en Olivier Rommens. De twee seizoenen voor het afgelopen seizoen werd Van Vlerken achtervolgd door blessureleed. Maar na de winterstop kon hij bij Jong PSV gelukkig de stijgende lijn weer pakken.

Van Vlerken: “Zelf afgedwongen”
Halverwege de tweede seizoenshelft was contractverlenging nog onzeker, maar met de ondertekening vandaag kwam daar definitief een einde aan. “Ik heb voor mezelf ook het gevoel dat ik het afgedwongen heb”, zegt Van Vlerken in een eerste reactie. “Ik heb het laatste half jaar weer stappen kunnen maken en ben blij dat ik mijn contract vandaag kan verlengen. Als een club als PSV op deze leeftijd nog met je door wil, dan zien ze zeker nog perspectief om het eerste te halen. Maar ik richt me nu eerst op Jong PSV en als ik de lijn weet door te trekken proberen bij het eerste te komen.”

Marcel Brands schudt Bram van Vlerken de hand na dens contractverlenging bij PSV | © PSV Media Marcel Brands schudt Bram van Vlerken de hand na dens contractverlenging bij PSV | © PSV Media